Ktp: 14.11.2015: Imperialistinen kapitalismi on pääsyyllinen sotiin, terrorismiin ja pakolaisuuteen

EU:n eteläisiin jäsenmaihin on tämän vuoden aikana rantautunut lähes miljoona pakolaista. Ihmisten virta suuntasi kesän ja syksyn aikana kohti pohjoista. Nyt pakolaisia ja turvapaikanhakijoita on tuhansittain jo Suomessakin.

Pakolaisaalto on synnyttänyt kiivasta väittelyä ja poliittista vääntöä. Siinä äärioikeistolaiset, rasistiset, vihamieliset ja jopa fasistiset mielipiteet sekä teot ovat saaneet ansaitsematonta julkisuutta ja nostetta.

Väittely ja poliittinen vääntö on pyörinyt lähes poikkeuksetta pakolaisuuden seurausten ympärillä. Valtamediassa ei ole näkynyt perusteltuja kannanottoja pakolaisuuden syistä. Vaikeneminen on ymmärrettävää, sillä oikeisto ei halua nostaa esille länsimaita ja imperialistista kapitalismia pääsyyllisenä sotiin, terrorismiin ja pakolaisuuteen.

Imperialistisen kapitalismin päävoimat USA, ja Nato ovat sotineet ympäri maailmaa jo lähes kolme vuosikymmentä ja aiheuttaneet miljoonien ihmisten kuoleman ja pakolaisuuden. Tämä on synnyttänyt kostonhalua ja järjestynyttä terrorismia, joka näytti viimeksi voimaansa marraskuun 14. yöllä Ranskassa ja Pariisissa.

USA:n, EU:n ja Naton hyökkäys ja laajentuminen testattiin jo Jugoslavian hajottamisen ja sotien aikana. Sadattuhannet saivat surmansa ja pakolaisten aalto levisi kaikkialle Eurooppaan.

Jugoslaviaa on seurannut joukko muita sotia ja USA:n johtama ”terrorismin vastainen sota”. Sen seurauksista ovat kärsineet Afganistanin, Jemenin, Irakin, Libyan, Syyrian ja Keski-Afrikan maiden kansat. Miljoonat ihmiset ovat menettäneet henkensä ja vammautuneet, miljoonat on pakotettu sisäiseen ja ulkomaille suuntautuvaan pakolaisuuteen.

Kapitalistien Ek ja sen jäsenyritykset ovat nyt vaatineet Suomeen tulleiden pakolaisten ja turvanpaikanhakijoiden pikakoulutusta mm. rakennustöihin ja siivoojiksi. Yhteiskuntavastuusta ei ole kuitenkaan kyse. Tavoitteena on työehtosopimusten repiminen ja yleinen palkka-ale.

Kapitalistit ja laajalle levinnyt harmaa talous pyrkii heikentämään kaikkien työtätekevien työehtoja sekä turvallisuutta pakolaisten ja ulkomaisen työvoiman avulla.

KTP ei hyväksy kapitalismin tarpeisiin ja työvoiman riistoon perustuvaa pakolaisten hyväksikäyttöä eikä työperäistä maahanmuuttoa.

Henkensä edestä pakenevia ja hätään joutuneita on autettava. Parasta pakolaisapua on kuitenkin imperialististen sotien ja kapitalistisen riiston vastustaminen.

Irti Natosta, ei sodalle, kyllä rauhalle!

Ktp:n keskusneuvosto 14.11.2015

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi eikoskaan julkaista. Pakolliset kentät merkitty: *

*
*