Ktp: Ay-eliitti antautui ja valmistautuu ”yhteiskuntasopimuksen” hyväksymiseen

SAK:n, STTK:n ja Akavan johtoeliitti hyväksyi 2013 solmitun kolmivuotisen työehtosopimuksen toisen jakson työ- ja palkkaehdot.

SAK:n hallituksessa sopimuksesta äänestettiin, ja ainakin AKT ja Merimies-Unioni jättäytyvät sopimuksen ulkopuolelle.

Sopimuksen mukaan palkkoja korotetaan 16 euroa tai 0,43% kuukaudessa. Siis muutamalla sentillä tunnissa. Korotus otetaan pois työtätekeviltä 0,5% työttömyysvakuutusmaksun nostolla. Näin reaalipalkat alenevat ja palkkojen ostovoima laskee.

Nyt solmitun sopimuksen todellinen tavoite on  Sipilän, Soinin ja Stubbin oikeistohallituksen ajaman ”yhteiskuntasopimuksen” läpimenon turvaaminen.

”Yhteiskuntasopimuksella” on tarkoitus alistaa työtätekevät suoraan palkka-aleen, palkattomaan työajan pidennykseen ja pakottaa työttömät ilmaistyöhön.

Kolmivuotinen työehtosopimus hyväksyttiin ammattiliittojen jäsenistöä kuulematta. Sama meno jatkuu nytkin. Ammattiliitoille jäsenmaksuja maksavat työtätekevät ovatkin nykyisin vain liittojen toiminnan äänettömiä maksumiehiä.

Ay-eliitin antautuminen on petos työtätekevien alistamiseksi kapitalismin kriisin maksajaksi.

Ktp antaa tukensa sopimuksen hylänneiden ammattiliittojen ja niiden jäsenistön kamppailulle kunnollisten työ- ja palkkaehtojen puolesta.

Ktp vetoaa kaikkiin työtätekeviin kapitalismin vastaisen taistelun laajentamiseksi sekä suurpääoman ja oikeiston ”yhteiskuntasopimuksen” torjumiseksi.

Vantaa 17.6.2015

Kommunistinen työväenpuolue

Poliittinen toimikunta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi eikoskaan julkaista. Pakolliset kentät merkitty: *

*
*


8 × viisi =