Eduskunta hyväksyi yksimielisesti urkintalait – vasemmisto toimi vastuuttomasti!


Suojelupoliisin (Supo) ja armeijan tiedustelun (PVTIEDL) ajama tiedustelulakien muutos ajettiin eduskunnassa läpi kovalla kiireellä. Lakien käsittely ja hyväksyminen perustuslain muuttamisineen kesti vain puoli vuotta. Toisin on käynyt esimerkiksi kansalaisaloitteille, joiden käsittelyyn ei ole riittänyt edes koko neljän vuoden vaalikausi.

Tiedustelulait  antavat nyt Supolle ja armeijan tiedustelulaitokselle laajat uudet urkintavaltuudet. Lait mahdollistavat nyt myös vakoilun ulkomailla. Näin kansalaisten urkinta lisääntyisi entisestään, massavalvonta tulisi  käytännössä mahdolliseksi  ja yksityisyydensuoja murenisi ennen näkemättömällä tavalla.

Tiedustelulakien muuttaminen kansalaisvapauksia kaventaviksi ja lakien pikakäsittely ei anna eduskunnan vasemmistopuolueista mairittelevaa kuvaa. Ne ovat toimineet vastuuttomasti ja hyväksyneet oikeiston tavoitteet poliisivallan lisäämiseksi.

Näin se tehtiin

Tiedustelulakien käsittely eduskunnan valiokunnissa ja täysistunnoissa on silmiä avaava prosessi.

Lakien hyväksyminen edellytti perustuslain muutosta. Tästä päätettiin eduskunnassa yksimielisesti 3. 10. 2018 kun vastaesitystä ei tehty.  Eduskunnan tiedonanto: ”Kun ehdotus kiireelliseksi julistamisesta hyväksyttiin, perustuslain muutos katsottiin samalla hyväksytyksi.”

Valiokuntakäsittelyn jälkeen, missä oli merkittäviä puutteita, eduskunta hyväksyi 8.3.2019 ensimmäisessä käsittelyssä tiedustelulait. Äänestyksessä 168 kansanedustajaa hyväksyi lait, 10 vastusti ja poissa oli 21.

Eduskunnan toinen käsittely 11.3. 2019 ei muuttanut tilannetta ja tiedustelulait hyväksyttiin yksimielisesti.

Uusi tilanne on suorastaan vaarallinen kun tiedettään, että Supolla ja armeijan tiedustelulla on tiiviit ja osin sopimuksiin perustuvat yhteydet vastaaviin Yhdysvaltain (CIA/NSA) pahamaineisiin tiedusteluelimiin.

Jos olisi toimittu toisin, tiedustelulakien hyväksyminen olisi siirtynyt 14.huhtikuuta valittavalle uudelle eduskunnalle. Näin lakien sisällössä olisi voitu ottaa huomioon kansalaisten vastustus ja perustuslakiasiantuntijoiden esittämä arvostelu.

Työkansan Sanomat 4/2019

Eduskunta hyväksyi yksimielisesti urkintalait – vasemmisto toimi vastuuttomasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *