Suomen itsenäisyyden aika voidaan jakaa kolmeen ajanjaksoon – Työväenliikkeen vallan ja demokratian aika, joka päättyi 1918 keväällä saksalaismiehitykseen ja jatkui saksalaismielisenä porvariston diktatuurina 1930-luvun lopulle – Saksan asevelisotien aika 1939-1944 – Rauhan aika, joka sai sisältönsä 1947 Pariisin rauhansopimuksessa ja 1948 yya-sopimuksessa.

Elämme nyt uuden neljännen vaiheen, sotiin valmistautumisen aikaa. Siihen kuuluu Pariisin rauhansopimuksen sotilaallisten määräysten yksipuolinen poliittinen tulkinta 1990 ja yya-sopimuksen korvaaminen 1992 tulkinnanvaraisella ja väljällä Naapuruussopimuksella.

Joidenkin Nato-maiden armeijoiden ja Suomen armeijan sotaharjoitukset naamioitiin vielä 1990-luvun alussa pelastus- ja kriisiharjoituksiksi. Tilanne muuttui ratkaisevasti, kun valtioneuvosto teki 1992 päätöksen Hornet-hävittäjien ja kauppaan liittyvien lähestymis- ja asejärjestelmien ostamisesta Yhdysvalloista.

Kaupan jälkeen Suomeen rantautui joukko yhdysvaltalaisia sotilaita. Tehtävänä oli Hornetien vaatimien ohjelmien laatiminen ja Suomen ilmavoimien järjestelmien osittainen liittäminen Yhdysvaltojen ja Naton vastaaviin.

Nyt tuota lännen kanssa liittoutumista ei enää peitellä. Armeijalla on tänä vuonna noin 90 sotaharjoitusta, joista viidennes on Nato-harjoituksia. Niissä harjoitellaan eduskunnan ulkopuolella päätetyn ns. isäntämaasopimuksen hengessä sodan johtamista ja käymistä Suomen maaperältä käsin.

Kun kohteena on Venäjä, josta porvarimediassa on tehty Suomen vihollinen ja jota demonisoidaan päivästä toiseen, ei johtopäätöksen tekeminen ole vaikeaa: suomalaisia valmistellaan sotaan ja pitkästä rauhan ajasta halutaan eroon.

Militaristit ja revansistit ovat ottaneet vallan tolkun ihmisiltä. Ja se on tosi vaarallista.

75 vuotta rauhaa – se on nyt vaarassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *