Ahed Tamimi – Palestiinan ääni

Ahed Tamimi on palestiinalainen nuori. Ahed oli 16 -vuotiaana pidätettynä ja vangittuna kahdeksan kuukautta, koska vastusti israelilaissotilaiden tekemiä laittomia pidätyksiä ja mielivaltaa. Hänen koko perheensä ja samalla koko Palestiinan kansa on ollut jatkuvan israelilaismiehittäjien sorron kohteena.

Kreikan kommunistinen Nuorisoliitto (KNE) kutsui Ahed Tamimin 44. Festivaaleille Ateenaan. Israelin viranomaiset asettivat hänelle ja hänen perheelleen matkustuskiellon. Kreikan kommunistinen puolue (KKE) ja KNE tuomitsivat kiellon kaikkialla, myös EU:n parlamentissa.

Maailmanlaajuinen solidaarisuusaalto oli merkittävä ja johti hyvään lopputulokseen. Israelin viranomaisten oli kumottava matkustuskielto ja näin Ahed perheineen pääsi osallistumaan KNE:n 44. Festivaaleille 22.9.

Ahed Tamimin puhe festivaaleilla:

”Tervehdin kaikkia Festivaalin osallistujia. Kiitän palestiinalaistaistelulle antamastanne suuresta tuesta. Kiitos erinomaisesta moraalin asenteesta, joka antaa meille paljon voimaa taistelussa.

Ensinnäkin haluan onnitella KKE:ta sen 100 vuotta kestäneestä taistelusta ja KNE:ta 50 vuoden  kamppailusta. Sanomme aina, että saamme tukea jota annatte meille, kuitenkin uskomme, että ette ole vain asiamme kannattajia, vaan olemme kumppaneita meidän yhteisessä taistelussamme.

Huolimatta kaikesta kärsimyksestä, jonka jokainen palestiinalainen kokee joka päivä, hän ei tunnista itseään uhrina, vaan taistelijana – vapauden ja oman asiansa puolesta taistelijana. Sanomme aina, että ihmiset voivat saavuttaa muutoksen ja saada päätökseen taistelun vain silloin, kun maailmasta saadaan lopetettua ihmisten riisto, toisten ihmisten hyväksikäyttö –  maailma on vapaa vain, kun kapitalismi ja kolonialismi ja imperialismi on kumottu.

Kiitos kaikille tuestanne.  Asenteenne tarkoittaa paljon meille, ja tämä asenne antaa minulle paljon voimaa  palata kotimaahani ja jatkaa taistelua kolonialismia, imperialismia vastaan.

Lopuksi haluan sanoa, että tulemme rauhan maasta, Palestiinasta, joka ei ole koskaan kokenut rauhaa. Jos Palestiinassa ei ole rauhaa, maailmassa ei koskaan ole rauhaa.

Kaikki hallitukset, jotka tukevat Israelia tukevat niiden pääoman etuja. Meidän täytyy yhdistää voimamme. Kolonialismi ja kapitalismi ovat syy kaikkiin maailman epäkohtiin.”


Työkansan Sanomat 11/2018

Ahed Tamimi – Palestiinan ääni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *