Aina ajankohtaista:  Tavoitteeksi raitis elämäntapa

Kansan Raittiusliiton (KRL) puheenjohtaja Pekka Salonen puhui raittiustyön merkityksestä ja päihteiden käytön vaikutuksista ihmisten elämässä Raittiustilaisuudessa, jonka järjestivät 19. tammikuuta Vantaalla
Raittiusyhdistys Sotunkylän Viiri ja KRL:n Uudenmaan piiri.

Puheessaan Salonen toi esille huolensa siitä, että sisäministeri vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo on yhtynyt eduskunnalle tehtyyn kansalaisaloitteeseen kannabiksen käytön rangaistavuuden poistamiseksi.
Myönteisestä suhtautumisesta kertoo myös vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin näkemys, että asia on syytä selvittää.

Salonen tähdensi sitä, että aina kun on lisätty esimerkiksi alkoholijuomien saatavuutta on myös käyttö lisääntynyt. Mietojen huumeiden käytön salliminen laillisesti olisi myös alku vahvempien huumeiden käytölle. Jos aineen käyttäjällä ei ole rahaa, on se johtanut myös rikolliseen toimintaan rahan saamiseksi huumeen ostoon.

Salonen korosti raittiustyölle olevan tarve, vaikka jäljellä on enää kaksi raittiuden keskusjärjestöä, joilla on nimessään raittius-sana. Toinen näistä on Kansan Raittiusliitto. Nimestään raittius-sanan poistaneiden järjestöjen toiminnan sisältö on muuttunut päihteiden kohtuukäytön puolusteluksi, valitettavasti.

Tilaisuuden keskustelussa KRL:n Uudenmaan piirin puheenjohtaja Hannu Harju toi esille sen murheellisen toisasian, kuinka moni tarpeettomasti menettää henkensä päihteiden käytön seurauksena. Yksistään viime
vuonna alkoholiperäisiin tauteihin ja myrkytykseen kuoli 1683 ihmistä ja huumeiden käytön seurauksena 204 ihmistä, joista 35 oli tehnyt itsemurhan.

Päihteiden käyttö aiheuttaa sosiaalisesti ja terveydellisesti suuria haittavaikutuksia ja myös suuria taloudellisia menetyksiä yhteiskunnalle, ihmisten henkilökohtaisten kärsimysten lisäksi.

Raittiustilaisuus oli virkistävä tuulahdus, jota vahvalla esiintymisellään ryyditti Suuntaviiva-duo (Pekka Salonen ja Jaakko Immonen) laulaen työväestön lauluja.

Hannu Harju

Ktp:n varapuheenjohtaja

Työkansan Sanomat 2/2020

Aina ajankohtaista: Tavoitteeksi raitis elämäntapa
Merkitty:

Hakutulokset “Aina ajankohtaista: Tavoitteeksi raitis elämäntapa

  • 7.3.2020 21:10:sta
    Permalink

    Kommunistin kannattaa säilyttää ajatuksensa ja päänsä terävänä ilman päihteitä.Silloin välttyy parhaiten kusetukselta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *