Yhdysvalloissa yhdellä kolmesta opiskelijasta on vaikeuksia kattaa  ravinnon- ja asumistarpeensa. Kouluissa ja yliopistoissa esiintyy jo opiskelijoiden aliravitsemusta. Se ei ole uusi asia, mutta se näyttää kasvavan, eikä pelkästään sen vuoksi, että korkeakoulussa opiskelu on entistäkin kalliimpaa.

Asiasta on tehnyt tutkimuksen korkeakoulupolitiikan professori Sara Goldrick-Rab Temppelistä. Goldrick-Rabin raportti perustuu laajaan ja kattavaan dataan. Tutkimuksen mukaan  tuhannet opiskelijat joutuvat tinkimään oleellisesti ruokailussaan, koska heillä ei ole tarpeeksi rahaa. Tämän lisäksi raportissa todetaan, että 46% yhteisöopiskelijoista ja 36% yliopisto-opiskelijoista kamppailee asumisesta ja apuohjelmista. Viime vuonna 12% yhteisöopiskelijoista ja 9% yliopisto-opiskelijoista nukkui turvakodeissa tai paikoissa, joita ei ole tarkoitettu asumiseen.

Opiskelijoiden aliravitsemuksen  ja asunnottomuuden mittaaminen on ollut vaikeaa. Tutkijat ovat riippuvaisia ​​yliopistoista, jotka jakavat  kyselyt ja itse valitsevat opiskelijaryhmät täyttämään ne. Goldrick-Rab sanoo, että nämä rajoitteet tekevät todennäköisiksi, että kouluissa ja yliopistoissa nälkä on tosiasiassa yleisempää kuin hänen tutkimuksensa osoittaa.

Numerot ovat yhdenmukaisia ​​muiden äskettäisten kyselyiden kanssa. Kalifornian yliopisto on havainnut, että 40% sen opiskelijoista kärsii samoista ongelmista.

Alhaisen tulotason opiskelijat joutuvat myös  usein luopumaan opinnoistaan rahanpuutteen takia ja monet joutuvat hakemaan töitä opintojen ohella.  (TKS/Kaisa Laine)

Työkansan Sanomat 6/2018

Arkipäivää Yhdysvalloissa – aliravitsemus ja asunnottomuus vaivaavat opiskelijoita 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *