Euroopan Kommunistisen Aloitteen sihteeristön julkilausuma koronavirus-epidemiasta

Koronavirus-epidemia paljastaa kasvavia ongelmia ja puutteita maittemme terveydenhuollon järjestelmissä, jotka normaaleissakin oloissa ovat riittämättömiä vastaamaan ihmisten tarpeisiin. Tämä nähdään ja koetaan entistä enemmän nyt koronaviruksen levitessä.

Vastuullinen asennoituminen viruksen leviämiseen ei voi peitellä sitä politiikkaa, joka on jo vuosia systemaattisesti vähentänyt valtion rahoitusta terveydenhuoltoon, jäädyttänyt terveydenhuollon henkilökunnan palkkaamisen ja tehnyt joustavista työehdoista terveys- ja hoiva-alan henkilökunnalle normin, vähentänyt sairaalaosastoja, sulkenut sairaaloita, vapauttanut terveyspalvelut julkiselle sektorille ja edistänyt yksityistämistä – terveyspalveluiden kaupallistamista.

Porvarihallitukset ovat budjettikurin ja taloudellisen vastuullisuuden nimissä, suurpääoman etujen mukaisesti, ajaneet meidät nykyiseen julkisen terveydenhuollon sietämättömään tilaan. Lisäksi, näemme taudin ennaltaehkäisemiseen tarvittavien suojautumisvälineiden hinnoilla rehottavan keinottelun, eivätkä porvarilliset hallitukset tee tarvittavia toimenpiteitä.

Porvarilliset hallitukset aikovat selvitä vakavasta sairaanhoitohenkilökunnan puutteesta palkkaamalla pienen määrän väliaikaisia ja huonosti palkattuja terveydenhuollon työntekijöitä ja pakottamalla heidät työskentelemään uuvuttavissa olosuhteissa. Vakavat puutteet koskevat myös sairaaloita,  sairaalasänkyjä ja lääkkeitä.

Euroopan Kommunistinen Aloite ja Aloitteeseen kuuluvat puolueet ovat valppaina ja toimivat työläisten- ja kansanliikkeissä estääkseen työnantajien yritykset laskea palkkoja, olla maksamatta palkkoja tai jopa kaventaa sosiaaliturvaa ja työväen oikeuksia. 

Euroopan Kommunistisen Aloitteen puolueet vaativat, että ryhdytään välittömästi kaikkiin tarvittaviin toimiin epidemian pysäyttämiseksi, mukaan lukien seuraavat:

– Vakituisten terveydenhuollon työntekijöiden palkkaaminen kunnollisilla työehdoilla ja rahoituksen lisääminen henkilöstökustannuksien kattamiseksi teho-osastoille ja muihin laitoksiin, jotka ovat julkisten terveyspalveluiden ja tutkimuskeskusten täyden toiminnan kannalta välttämättömiä.

– Kaikkien terveys- ja hoiva-alan henkilöiden vakinaistaminen, jotka työskentelevät joustavilla tai epävarmoilla työehdoilla.

– Valtion on otettava vastuulleen taudin leviämisen ehkäisemiseen käytettävien tarvikkeiden jakaminen ilmaiseksi.

– Oikeus työläisille olla pois töistä täydellä palkalla ja eduilla, jotka ovat sairastuneet tai joiden on pidettävä huolta sairastuneista perheenjäsenistä.

Euroopan Kommunistisen Aloitteen sihteeristön julkilausuma koronavirus-epidemiasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *