Euroopassa leviävä antikommunismi on pysäytettävä!

Kreikan kommunistisen puolueen (KKE) eurokansanedustaja Kostas Papadakis teki hiljattain europarlamentissa kysymyksen koskien Puolan ja Ukrainan kommunististen puolueiden toiminnan törkeää rajoittamista ja kieltämistä.

Kysymykseen antoi tekopyhän vastauksen europarlamentin valiokunnan LIBEn (Kansalaisvapaudet ja oikeus ja sisäasiat) komissaari Vera Jourova. KKE: n Papadakis tyrmäsi vastauksen painottamalla mm. seuraavia asioita:

– EU muistaa ”ihmisoikeudet” ja ”poliittiset vapaudet”, kun se haluaa käyttää niitä välineenä puuttua ja turvata omia etujaan. Se esiintyy ”ihmisoikeuksien puolustajana” ja puuttuu omavaltaisesti valtioiden sisäisiin asioihin kaikkialla maailmassa.

– EU pitää myönteisenä kommunismin vastaista eskaloitumista monissa jäsenvaltioissa, mikä kulkee aina käsi kädessä maiden työväen- ja kansanvastaisen politiikan kanssa. Samalla se pyrkii häivyttämään kansalaisten muiston kansojen kokemista sosialismin saavutuksista. Ne kun ovat edelleen heidän muistissaan korkealla kuten näissä maissa tehdyt tutkimukset osoittavat, kaikesta mustamaalauksesta ja herjauksesta huolimatta.

– Ukrainan perustuslakituomioistuin kielsi 16. heinäkuuta Ukrainan kommunistisen puolueen. Puhutte EU:n toimivallasta. Se on tekopyhä argumentti, koska EU tukee ja rahoittaa kampanjoita, joissa on antikommunistista ja historiaan perustumatonta sisältöä, kuten ”Kansalaisten Eurooppa” -ohjelma jäsenvaltioissa.”

KKE:n eurokansanedustaja Kostas Papadakis päätti puheenvuoronsa sanomalla:

– Antikommunismi tulee kaatumaan tyhjään!

– Irti kädet Puolan, Ukrainan ja Baltian kommunisteista!

– Irti kädet kommunistisista ja fasisminvastaisista muistomerkeistä ja historiallisesta totuudesta!

– Vaadimme, että tässä ja nyt tulee lopettaa kaikki antikommunistiset vainot!

TKS/ Kaisa Laine

Euroopassa leviävä antikommunismi on pysäytettävä!
Merkitty:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *