Työkansan Sanomiin pakinoita kirjoittanut Kaija Olin-Arvola kuoli äkillisesti 25.12.2019 joulupäivänä kotonaan Karjaalla. Hän oli syntynyt 1948 Sammatissa.

Kaija Olin-Arvola oli kirjailija, runoilija, toimittaja, opettaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.  Monet kustantajat ovat julkaisseet hänen teoksiaan. Hän kirjoitti myös useisiin lehtiin pakinoita ja opintoaineistoja Kansan Sivistystyön Liitolle. Hän työskenteli kriitikkona ja kääntäjänä Moskovassa ja Berliinissä 1970-luvulla.

Mutta ennen muuta  Kaija Olin-Arvola oli laaja-alainen keskustelija, aktivisti ja toimija, jonka ominta työtä oli rauhantyö ja epäkohtien nostaminen päivänvaloon. 

Hänen runotuotantonsa alkuaikoihin kuuluu vuodelta 1988 Täältä minä tulen: uusmaalaisten kirjoittajien antologia ja loppuaikoihin  vuodelta 2017 Mikään ei pääty.

Kaija Olin-Arvolan viimeiseksi pakinaksi jäi Työkansan Sanomissa 20.12.2019 julkaistu Helvetti on toinen ihminen, missä hän siteeraa filosofi, kirjailija ja yhteiskuntakriitikko Jean-Paul Sartren näytelmää Suljetut ovet.

Rauno Lintunen
päätoimittaja

Työkansan Sanomat

Kaija Olin-Arvola on poissa
Merkitty:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *