Kommunistinen työväenpuolue Ktp osallistuu huhtikuun 19. eduskuntavaaleihin.

Vaadimme, että tuleva eduskunta irrottaa maamme suurpääoman ja kapitalistien EU:sta, eurosta ja sotilasliitto Natosta.

Ktp esittää kansallistamisen ohjelmaa, jolla turvataan kansalaisten oikeus työhön, kunnolliseen toimeentuloon ja rauhaan.

Suuryhtiöiden, pankkien ja vakuutuslaitosten kansallistaminen on välttämätöntä yhteiskunnan demokratisoinnin ja sosialismiin siirtymisen perusteiden luomiseksi.

Kapitalismi ja suurpääoman vallankäyttö on korvattava työväenluokan etuihin perustuvalla kansanvallalla ja uudella sosialistisella politiikalla.

Tämä suuri muutos vaatii toteutuakseen luonnonvarojen, perusteollisuuden ja tietoliikenneyhteyksien yhteiskunnallista omistusta. Siksi Ktp esittää:

– Suurien maa- ja metsäomaisuuksien sekä kaivos- ja kaivannaisteollisuuden kansallistamista.

– Energiatuotannon ja energian jakelun kansallistamista. Tämä tarkoittaa käytännössä sähkön- ja lämmöntuotannon, vesivoimavarojen, öljynjalostuksen ja muun polttoainetuotannon ottamista takaisin valtion omistukseen.

– Raskaan metalli- ja kemianteollisuuden kansallistamista. Tätä vaatii jo maamme omavaraisuuden turvaaminen niin teollisessa kuin maatalouden tuotannossakin.

– Tele- ja muiden tietoliikenneyhteyksien kansallistamista. Näin turvataan sekä yksityisten kansalaisten että koko yhteiskunnan toimivuus suuryhtiöiden kriisejä ja kaappauksia vastaan.

–  Valtion ja kuntien yhtiöiden, liikelaitosten ja palvelutuotannon yksityistäminen on peruttava ja palautettava yhteiskunnan yhteiseksi omaisuudeksi. Posti, valtion rahalaitokset ja monet yhteiskunnalliset yritykset ovat keskeisessä asemassa koko yhteiskunnan toimivuuden ja vakauden kannalta.

Ktp:n vaaliohjelman perustelut ja tarkemmat esitykset löytyvät puolueen asiakirjoista ja ohjelmista.

Talouspoliittinen ohjelma https://www.ktpkom.fi/yleinen/ktpn-tavoitteet-talouspolitiikan-suunnan-muuttamiseksi-2014/

Ympäristöohjelma https://www.ktpkom.fi/yleinen/ktpn-ymparistoohjelma-2014/

Sähköposti: ktp@ktpkom.fi   Kotisivut: www.ktpkom.fi

Facebook:  Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p.

VAALIOHJELMA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.