Otteita KKE:n puheenjohtaja  Dimitris Kutsumbasin puheesta 25.11.2018 puolueen 100-vuotisjuhlassa. Julkaisemme myöhemmin lisää puheesta.

”100-vuotinen polku, jota KKE on kulkenut – sitä luonnehtii kaikissa olosuhteissa sankaruus ja uhrautuvaisuus. 30

KKE ei  ole koskaan siirtynyt valinnoissaan  vastapuolen leiriin, ei ottanut omakseen porvarillisen poliittisen järjestelmän oppeja, ei luopunut asemistaan. KKE oli alusta alkaen ja pysyy internationalistisena puolueena  ja juuri tästä syystä se on myös aito ja isänmaallinen.

Puolue kulki selkä suorana kaikki luokkataistelun mutkat. Kaikkien niiden kivisten maanalaisuuden vuosien, vainojen, teloitusten, vankiloiden ja koettelemusten 56 vuotena ja porvarillisen laillisuuden 44 vuotena, KKE  kulki taipumattomasti periaatteidensa tiellä.

KKE pysyi pystyssä myös vuoden 1991 suuren historiallisen taaksepäin-vyöryn ja vastavallankumouksen aikana. Se löysi voiman nousta arvoiselleen korkeudelle. Se kiipesi askel askeleelta ylämäkeä kohti rivien järjestäytymistä.

Miten paljon taantumus ja opportunismi  soittaa kellojaan, huudattaa sireeneitään, että luokkataistelu on  päättynyt ja työväenliike lopussa – sitä voimakkaammin elämä todistaa  päinvastoin ja kumoaa tämän valheen.

Ja kaikella tällä  työväenluokka laitetaan talouskriisin vahinkojen maksumieheksi, ja myös maksamaan pääoman keskinäinen kilpailu Balkanilla, Euroopassa ja koko maailmassa. Näin toimii kapitalismin vaaka: kun työväenluokka menettää, pääoma hyötyy.

Työväenluokkaan ja sen oikeuksiin kohdistuva jatkuvaa hyökkäystä tapahtuu kaikissa EU-maissa. EU:n  jäsenmaiden välisissä suhteissa ei voi olla yhtäläisiä suhteita, koska monopolien yhteisymmärrys koskee vain sopimista, yhteistä linjaa, että kansat alistetaan suurpääoman vallalle. Kuten kaikissa imperialistisissa liittoutumissa, siinä vallitsee keskinäisen  kilpailun lait, valtioiden epätasa-arvoiset suhteet.

EU:ssa suuren Saksan, Ranskan ja Italian välinen kilpailu on meneillään ja kehittyy,  tulevaisuus on epävarma. Kehitys ei näytä vakaalta, ei ainoastaan ​​eurooppalaiselle vaan myös kansainväliselle kapitalistiselle taloudelle. Uusi, syvempi pääoman ylituotannon kasaantumisen kriisi on olemassa  ja mahdollinen.” (TKS/Kaisa Laine)

Työkansan Sanomat 14/2018

KKE:n 100 vuotta, voittoja ja myös takaiskuja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *