Valhe 1: KDKT uhkailee ja provosoi jatkuvasti Yhdysvaltoja.

Totuus: Yhdysvallat toteuttaa joka vuosi massiivisia ”Foal Eagle” ja ”Key Resolve” sotaharjoituksia Etelä-Korean armeijan kanssa, joissa harjoitellaan hyökkäystä pohjoiseen. Mediayhtiöiden ”sotapeliksi” leimaavat tapahtumat täytyy ymmärtää myös KDKT:n näkökulmasta; KDKT: lle ne ovat uhkaava muistutus siitä, että Yhdysvallat voisi aloittaa sodan ja tuhota maan minä hetkenä hyvänsä. Tänä vuonna Yhdysvaltain armeija meni vielä pidemmälle ja harjoitteli ydinasepommituksia. Yhdysvaltain strateginen pommikone lensi pohjoisen ja eteläisen Korean väliselle rajalle harjoitellen ydinhyökkäystä pohjoiseen.

Toisin kuin Yhdysvallat, KDKT ei ole koskaan käynnistänyt aggressiota mitään maata vastaan. Yhdysvallat väittää, että KDKT hyökkäsi Etelä-Koreaan vuonna 1950, viisi vuotta sen jälkeen, kun maa oli jakautunut toisen maailmansodan lopussa. Tämä oli Korean sisällissota, samanlainen, joka käytiin Pohjois-Vietnamin ja Etelä-Vietnamin välillä.

Sekä Korea että Vietnam olivat ”suurten valtioiden” jakamat toisen maailmansodan lopussa. Yhdysvaltain armeija on ylivoimaisesti suurin ja tehokkain ihmiskunnan historiassa. KDKT:n armeijan budjetti on pienempi kuin New Yorkin poliisilaitoksen. Näkemys siitä, että KDKT uhkaa Yhdysvaltoja on törkeää.

Valhe 2: KDKT on ”hylkiövaltio”, jota johtaa hullu, joka tarttuu ydinaseisiin ja kieltäytyy neuvottelemasta.

Totuus: Korean demokraattinen kansantasavalta keskeytti ydinaseohjelmansa 1990-luvulla välittömänä seurauksena Yhdysvaltojen kanssa neuvoteltuun sopimukseen. Yhdysvallat ei kuitenkaan halunnut noudattaa omaa osuuttaan sopimuksesta eli korvaavien energialähteiden toimittamista KDKT:aan vastineeksi KDKT:n ydinvoimaohjelman lopettamisesta.

Yhdysvallat odotti, että KDKT: n hallitus romahtaisi sen jälkeen, kun sen sosialistiset liittolaiset hävisivät Neuvostoliitossa ja muualla. Korean demokraattinen kansantasavalta päätti erota ydinsulkusopimuksesta vasta sitten, kun George W. Bush tammikuussa 2002 julisti KDKT:n, Iranin ja Irakin muodostavan ”pahan akselin”, ja kun taas Yhdysvallat valmistautui suorittamaan hyökkäyksen Irakiin – minkä se tekikin seuraavien 15 kuukauden aikana.

Näissä olosuhteissa Korean demokraattinen kansantasavalta päätti jatkaa ydinaseohjelmaansa. Korean demokraattinen kansantasavalta mainitsi esimerkkinä sen, mitä Yhdysvallat ja sen liittolaiset tekivät sekä Irakissa että Libyan pommituksissa vuonna 2011. He kaatoivat molempien maiden hallitukset, mikä on päivän selvä todiste siitä, että on järjetöntä riisua itsensä aseista kun vastassa on Pentagonin sotakone.

Korean demokraattinen kansantasavalta toimii järkevästi ja itsenäisesti.
Vaikka et koskaan saa tietää sitä Yhdysvaltain mediasta, Korean demokraattinen kansantasavalta on tarjoutunut keskeyttämään ydinaseohjelmansa ja ohjuspuolustusohjelmansa vastineeksi Yhdysvaltojen KDKT:n hävittämistä simuloivien sotaharjoitusten keskeyttämisestä tai lykkäämisestä. Yhdysvallat, sekä Obama että Trump, on välittömästi kieltäytynyt tästä tarjouksesta. He jatkavat propagandaa, jonka mukaan KDKT on ”provokaattori”.

Valhe 3: Korean sota on loppunut jo yli 60 vuotta sitten.

Totuus: Yhdysvallat on teknisesti edelleen sodassa KDKT:aa vastaan. Vuonna 1953 Yhdysvallat ja KDKT allekirjoittivat aseleposopimuksen – ei rauhansopimusta. Kyseessä on lähinnä pitkäaikainen tulitauko, joka jättää osapuolet teknisesti vielä sotaan. Sekä sodanvastaisten aktivistien että KDKT:n yhteinen tavoite on rauhansopimus, mutta Yhdysvaltain hallitus itsepäisesti kieltäytyy siitä. Sen sijaan se säilyttää noin 30 000 sotilasta etelässä.

Viimeinen kerta, kun Yhdysvallat on joutunut ulkomaisen vallan alle, oli vuoden 1812 sota. Korealaisille sodan muisto on hyvin tuore. Korean sodan aikana noin 4-5 miljoonaa korealaista ihmistä menetti henkensä ja pohjoinen oli täysin maan tasalla. Yhdysvaltain pommikoneen lentäjät valittivat, että yksinkertaisesti ei ollut jäljellä mitään rakenteita, joita pommittaa. Korean pohjoisosa oli rakennettava kokonaan uudestaan tyhjästä sodan päättymisen jälkeen.

Amerikkalaisen, sodanvastaisen sivuston Answer Coalition 3.8.2017 julkaisemasta artikkelista kääntänyt Juha Kieksi

Työkansan Sanomat 14/2017

Kolme suurta valhetta Korean demokraattisesta kansantasavallasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *