Kreikan ja Turkin kommunistiset puolueet: porvariston suunnitelmat estettävä

Kreikan ja Turkin kommunistiset puolueet ovat yhteisestä aloitteestaan laatineet tiedonannon kansojensa etujen ajamiseksi, tutkiessaan alueen vaarallista kehitystä sekä Kreikan ja Turkin suhteita:

”Kreikan Kommunistinen Puolue (KKE) ja Turkin Kommunistinen Puolue (TKP) pyrkivät yhteisellä kannallaan puuttumaan Egeanmeren ja Välimeren itäosissa tapahtuvaan vaaralliseen ja huolestuttavaan kehitykseen, sekä Kreikan ja Turkin suhteisiin. Tätä kehitystä ohjaavat yhteiskunnalliset, taloudelliset ja poliittiset voimat, jotka omia etujaan ajaakseen haluavat johtaa kaksi kansaa verisiin seikkailuihin ja sekaantumisiin.

Kreikan ja Turkin suhteet, jotka tänään määräytyvät sekä kahden vallassa olevan porvariston suunnitelmien että muiden imperialististen voimien etujen mukaan, ovat tehneet tilanteesta hälyttävän. Tilanne johtuu kovasta taistelusta alueen energiavarojen, kuljetusreittien ja markkinoiden jakamiseksi. Kovenevaa kilpailua ovat seuranneet imperialistiset interventiot ja sodat Syyriassa ja Libyassa, sekä vaarallinen kehitys Persianlahdella, jota vauhditti Yhdysvaltojen hyökkäys Irakiin sekä Iranin ja Irakin upseerien murhaaminen.

Monopolien etujen mukaisen kilpailun noidankehään osallistuu useita kapitalistisia valtioita, Turkki ja Kreikka mukaan lukien, pyrkimyksenään edistää porvariston etuja. Liittoutumia ja vastaliittoutumia syntyy, kun taas Naton ja EU:n imperialistiset liitot pyrkivät omaan, itsenäiseen rooliin.

Kreikan ja Turkin suhteet ovat myös osa tätä kehitystä. Turkin ja Kreikan kansoilla ei ole mitään myönteistä odotettavaa osallisuudestaan Yhdysvaltojen, Naton, EU:n ja muiden imperialististen valtioiden suunnitelmiin ja kehitykseen.

Kaksi puoluettamme nojautuvat työväen kansainväliseen solidaarisuuteen, ja tällä periaatteilla kohtaamme alueemme monimuotoiset ​​tapahtumat taistellen työnväenluokan etujen puolesta.

Korostamme Turkin ja Kreikan porvaristojen, sekä yhteistyössä ollessaan että kilpaillessaan, toimivan ainoastaan omien etujensa hyväksi. Etujen, joilla ei ole mitään tekemistä kansan etujen kanssa.

Turkin ja Kreikan kansoilla ei ole mitään heitä erottavaa ristiriitaa. Heillä on yhteisenä etunaan vaatimus elää rauhassa ja taistella oman tulevaisuutensa puolesta, sotaan ja ympäristön tuhoamiseen johtavaa kapitalismin riistoa vastaan. He haluavat taistella ihmisen hyväksikäytön lopettaakseen ja perustarpeet tyydyttääkseen, sekä imperialistisia sotia vastaan.

Näiden periaatteiden pohjalta Kreikan ja Turkin Kommunistiset Puolueet julistavat:

 • Vastustamme kaikenlaista konfliktia ja sotilaallista sekaantumista.
 • Esitämme vastalauseemme rajojen loukkaamisiin ja alueen rajat määrittelevien kansainvälisten sopimusten rikkomiseen.
 • Tuemme kantaa olla muuttamatta rajoja ja niitä määrittäviä perussopimuksia.
 • Tuomitsemme sotilaalliset voimannäytöt Egeanmerellä ja Välimeren itäosassa, ja Turkin ja Kreikan valtavat sotilasmenot, jotka luovat pohjan sotilaalliseen välienselvittelyyn.
 • Tuomitsemme molempien maiden porvariston suunnitelmat Egeanmeren hiilivetyjen hyödyntämiseksi, ja pyrkimykset antaa energianlähteiden hallinta ulkomaisten ja paikallisten monopolien käsiin voittojen lisäämiseksi, mikä loisi olosuhteet entistä suuremmille ristiriidoille, riistolle sekä ympäristöriskien lisääntymiselle. Työväenluokalla ja Kreikan ja Turkin kansalaisilla ei ole mitään voitettavaa näissä suunnitelmissa.

Taistelemme sotilaallisten joukkojen palauttamiseksi Naton operaatioista ja muista imperialistisista toiminnoista rajojemme ulkopuolella.

Taistelemme maidemme vapauttamiseksi Naton ja EU:n imperialistisista liitoista, ja poistaaksemme naton tukikohdat maistamme.

Kreikan ja Turkin Kommunistiset Puolueet kehottavat työväenluokkaa ja muita kansankerroksia lisäämään taisteluaan porvariston ja imperialististen liittojen suunnitelmia sekä ​​nationalismia ja rasismia vastaan – ​​lähettääksemme viestin, että naapurimaidemme kansat haluavat elää rauhassa!

Kreikan ja Turkin kommunistiset puolueet: porvariston suunnitelmat estettävä
Merkitty:                

Hakutulokset “Kreikan ja Turkin kommunistiset puolueet: porvariston suunnitelmat estettävä

 • 22.1.2020 11:19:sta
  Permalink

  Tärkeä artikkeli! Uutta oli minulle, että Egeanmeren pohjassa on valtavat öljy- ja kaasuvarannot.
  Enemmän tällaista aineistoa!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *