Kreikan Kommunistisen Puolueen KKE:n ja Kommunistisen Nuorisoliiton KNE:n jäsenet muodostivat 2. kesäkuuta Pohjois-Kreikassa Kozanin maantiellä tiesulun, jonka tavoitteena oli NATO-joukkojen kulun estäminen. Tavoitteessa onnistuttiin ja joukot joutuivat kääntymään takaisin.

 

”Ei maata, ei vettä kansojen murhaajille”, ”NATO killers go home”, ”Imperialistit jakavat maailmaa, kansojen verellä viiltävät rajaviivansa”, mielenosoittajat huusivat huolimatta poliisivoimien uhkauksista ja pelottelusta. Poliisit olivat hallituksen määräyksestä valmiit hajottamaan mielenosoitusjoukot jopa voimakeinoin, mutta vetäytyivät joukkovoiman edessä.

 

Paikalla ollut KKE:n kansanedustaja S.Zarianopoulos totesi, että ”kansan yhdessä kommunistien kanssa ei pidä jättää mitään väliintuloa käyttämättä. Jokainen pienikin askel on voitto”.

 

Zarianopoulosin muukaan Kreikan Syriza-Anel hallituksella on raskas vastuu sen antaessa maata NATOn murhaajien kulkea ja suomalla maaperän sen lisääntyvälle läsnäololle. Näin hallitus vaarantaa koko kansan, kun se joutuu ottamaan osaa näihin yleistyviin murhaajien suunnitelmiin ja selkkauksiin.

 

Mielenosoitus ja liikkeellelähtö aloitettiin varhain päivällä ja ihmisketju esti 20 kuormurin ja 2 bussin läpikulun. Saattueessa oli Albanian NATO-joukkoja, jotka olivat kulkemassa Kreikan kautta kohti Romaniaa NATOn ”Noble Jump” sotaharjoituksiin.

 

TKS/Kaisa Laine
Työkansan Sanomat 8/2017

Kreikan kommunistit pysäyttivät NATO-joukot

Vastaa