Ktp on poistettu puoluerekisteristä – Ei vaikuta toimintaan

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on poistettu kesäkuun alussa oikeusministeriön puoluerekisteristä. Poistaminen perustuu voimassa olevaan puoluelakiin. Sen mukaan puolue, jonka ehdokkaista ketään ei ole valittu kansanedustajaksi ja joka ei myöskään ole saanut vähintään kahta prosenttia koko maassa annetuista äänistä viimeksi toimitetuissa eikä niitä edeltäneissä eduskuntavaaleissa, poistetaan rekisteristä.

Ktp:ssä oikeusministeriön päätös ennakoitiin hyvissä ajoin. Puolueen keskusneuvosto teki jo 18.5. päätöksen aloittaa puolueen palauttaminen takaisin puoluerekisteriin. Puoluelain mukaan Ktp:n on kerättävä vuoden aikana vähintään 5 000 äänioikeutetun allekirjoitukset kannattajakortteihin.

Keräystyö aloitetaan syyskuun alussa ja se ulottuu koko maahan. Sen yhteydessä käydään puoluekampanja, jossa Ktp:tä ja puolueen tavoitteita tehdään tunnetuksi.

Ktp ei ole muiden puolueiden tavoin pelkkä vaalipuolue, mutta puoluerekisteriin kuuluminen helpottaa eduskunta- ja kuntavaaleihin osallistumista. Lisäksi rekisteröityä puoluetta ei voida syrjäyttää täysin esimerkiksi Ylen vaaliohjelmista.

Ktp on vuonna 1988 perustettu marxilais-leniniläinen kommunistinen puolue. Puoluerekisteristä poistaminen ei vaikuta Ktp:n jokapäiväiseen toimintaan työväenluokan puolustajana.

Artikkeli Työkansan Sanomissa  8/2019

Ktp on poistettu puoluerekisteristä – Ei vaikuta toimintaan

Hakutulokset “Ktp on poistettu puoluerekisteristä – Ei vaikuta toimintaan

  • 21.8.2019 21:29:sta
    Permalink

    Hyvä että on useita puolueita, niin eduskunnassa, kuin sen ulkopuolella, jossa onkin varsinainen oppositio.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *