Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) keskusneuvosto piti kevätkokouksensa 14.4. Vantaalla Tikkurilassa. Kokouksen keskeisiksi asioiksi nousivat Ktp:n 23. edustajakokouksen valmistelut, Ktp:n valtakunnallisen nuoriso-osaston perustaminen, Ktp:n 30/100 juhlavuoden tunnuksen käyttöönotto ja kannanottojen hyväksyminen.

 

Ktp:n 23. edustajakokouksen hyväksyttäväksi esitetään “Kapitalismi Suomessa” asiakirja sekä “100 vuotta Suomen työväen vallankumouksesta ja luokkasodasta, 100 vuotta Suomen kommunistisen liikkeen ja 30 vuotta Kommunistisen työväenpuolueen perustamisesta” julkilausuma.  Lisäksi esitetään hyväksyttäväksi kannanotot Suomen sisäpolitiikasta sekä kansainvälisestä tilanteesta.

 

Keskusneuvoston toimintaselostuksen puolueen 22. edustajakokouskaudelta esittää pääsihteeri Tomi Mäkinen.

Keskusneuvosto päätti perustaa Ktp:lle valtakunnallisen nuoriso-osaston ja valitsi sen vastuuhenkilöt. Osaston tehtävänä on järjestää uusia yhteyksiä, opiskelua, nuorisoleirejä ja tiedotusta sosiaalisessa mediassa. Nuoriso-osaston nimeksi on esitetty Ktp – Kommunistinuoret.

 

Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen piti kokouksessa poliittisen tilannekatsauksen ja kertoi 19.-20. toukokuuta järjestettävän puolueen edustajakokouksen valmistelujen tilanteesta.

 

Vartiainen kertasi suomalaisen kapitalismin keskeisiä vaiheita ja nykytilaa, jota palvelee jo kolme vuosikymmentä harjoitettu oikeistopolitiikka ja kaikkialle julkiseen talouteen ja yhteiskuntaan tunkeva yksityistäminen. Kapitalistisen talouden voitot ovat nousseet kaikista kansalaisista huolehtimisen ja humanismin edelle.

 

Nykyisestä menosta kertoo paljon se, että vuosittain yrityksille myönnettävästä yli neljän miljardin euron yritystuista ei leikattu senttiäkään eduskuntapuolueiden yhteisessä parlamentaarisessa työryhmässä. Tuen saajat kun pääsivät itse määräämään, että annettuun ilmaiseen rahaan ei saa koskea.

 

Samaan aikaan ajetaan väkisin sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, jolla tavoitellaan kolmen miljardin euron menojen jäädytystä. Leikkauslistalla ovat myös työttömyysturvamenot, asumistuet ja harkinnanvarainen toimeentulotuki.

 

 

 

Työkansan Sanomat 6/2018

Ktp:n edustajakokousvalmistelut loppusuoralla – puolueelle valtakunnallinen nuoriso-osasto

Hakutulokset “Ktp:n edustajakokousvalmistelut loppusuoralla – puolueelle valtakunnallinen nuoriso-osasto

  • 19.5.2018 19:30:sta
    Permalink

    Toivotan hyvää kokousta sekä viisaita päätöksiä.Nuorisojärjestön perustaminen on askel tulevaisuuteen! Onnea kokoukselle!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *