Ktp:n keskusneuvosto: Merkittäviä päätöksiä puoluetyön vahvistamiseksi

Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) keskusneuvoston 18.5. kokouksessa tehtiin joukko merkittäviä päätöksiä, jotka vahvistavat puolueen ja kommunistien työtä työväenluokan keskuudessa. Etusijalle nousevat alueellinen toiminta, uusien puolueosastojen perustaminen, yhteydet ammattiliittoihin, nuorisotyö ja tiedotuksen nykyaikaistaminen.

Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen esitti arvion eduskuntavaaleista, puolueen vaalityöstä, vaalien tuloksesta, vaalien jälkeisestä poliittisesta tilanteesta ja kommunistien tulevista tehtävistä. Ktp onnistui esittelemään julkisuudessa kahdeksan kohdan vaalivaatimuksensa ja kasvattamaan äänimääräänsä vaikka puolueen taloudelliset voimavarat olivat lähes olemattomat.

Kommunistien vaalityön tuloksena syntyi uusia yhteyksiä työtätekeviin, puolueen lehti Työkansan Sanomat sai lisää tilauksia ja uusia tovereita liittyi puolueeseen. Ktp on ottamassa nyt paikan kommunistien ainoana äänenä ja edustajana Suomessa.

Vaalien jälkeistä julkista poliittista keskustelua käydään parhaillaan hallitusneuvotteluista ja uuden hallituksen muodostamisesta. Sdp johtamat neuvottelut perustuvat kapitalismin korjailuun ja tosiasiassa oikeistopolitiikan jatkamiseen uudella eduskuntapuolueiden kokoonpanolla. Tilanne johtaa siihen, että ay-liike tullaan sitomaan sosialidemokraattien johtamaan hallituspolitiikkaan.

Ktp palautetaan puoluerekisteriin

Kommunistien vaalienjälkeiset tehtävät keskittyvät ay-liikkeen yhteyksien järjestämiseen, nuorisotoimintaan, puolueosastojen perustamiseen, tiedotukseen ja opintokerhoihin. Tehtävien onnistumisen yksi edellytys on Ktp:n palauttaminen oikeusministeriön puoluerekisteriin. Se vaatii vähintään 5 000 kannattajakortin keräämisen.

Keskusneuvosto päätti aloittaa tämän vuoden syyskuun alusta kannattajakorttien kerääminen ja koko Suomea kattavan puoluekampanjan.  Vaikka Ktp ei ole muiden puolueiden tavoin pelkkä vaalipuolue, puoluerekisterissä oleminen antaa monia muita mahdollisuuksia puoluetyön tekemiseksi.

Keskusneuvoston muita päätöksiä

Ktp:n poliittista toimikuntaa vahvistetaan kahdella uudella jäsenellä.  Tehtävään tulevat Peter  Björklöf ja Pavel Tammi.

Nuorison ja varttuneemman väen opinto- ja talkooleiri järjestetään 1.- 4.8.2019. Sauvossa.

Hyväksyttiin Ktp:lle uusi puoluetunnus. Sen pohjana on vanha tunnus samoilla väreillä.

Päätettiin myös Työkansan Sanomien etusivun tunnuksen muuttamisesta ja taiton uudistamisesta. Tavoitteena on, että lehden uusi ilme on nähtävissä jo tulevan kesäkuun numerossa.

Hyväksyttiin kannanotot  ” Hallitusneuvottelut eivät tuo muutosta nykymenoon” ja ”Ktp vaatii Suomea irtaantumaan imperialistisen politiikan tukemisesta ja paluuta puolueettomaan ulkopolitiikkaan”.

Ktp:n keskusneuvosto: Merkittäviä päätöksiä puoluetyön vahvistamiseksi

Hakutulokset “Ktp:n keskusneuvosto: Merkittäviä päätöksiä puoluetyön vahvistamiseksi

  • 6.6.2019 22:21:sta
    Permalink

    Uusi puoluetunnus on upealla tavalla moderni!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *