Ktp:n keskusneuvosto: Suomi irti kaikista NATO-sopimuksista!

Kommunistisen työväenpuolueen keskusneuvoston kokouksessa 8. joulukuuta nousi yhdeksi keskustelun ja arvostelun kohteeksi Suomen osallistuminen sotilasliitto NATOn sotaharjoituksiin ja Venäjän vastaiseen vihanlietsontaan. Kokous hyväksyi maamme ulko- ja turvallisuuspoliittista johtoa ja eduskuntapuolueiden sotapolitiikkaa arvostelevan kannanoton ”Ktp ei hyväksy sotamenojen lisäämistä – rahat kansalaisten perusturvaan ja koulutukseen”. Kannanotossa vaaditaan Suomea irti kaikista NATO-sopimuksista.

Vilkasta keskustelua herätti myös Euroopassa ja muuallakin maailmalla päätään nostanut fasismi, jolta Suomessakaan ei ole vältytty. Kokous hyväksyi asiaan liittyvän kannanoton ”Ei fasismille – kyllä Euroopan työväenluokan taistelulle!”.  Kannanotossa muistutetaan vuoden 1947 Pariisin rauhansopimuksesta, jossa Suomi määrättiin estämään maassa fasisminluontoisten järjestöjen toiminta.

Keskustelussa tuli myös esille Suomen aikomukset hankkia omia sotilasaseita ns. vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa oleville. Puolueen kielteinen kanta aseistamiseen on yksiselitteinen; Ktp ei hyväksy aseistamista eikä minkäänlaisia vapaaehtoisia maakunta- tai kotiseutujoukkoja.

Ktp keskittyy kapitalismin vastaisiin tavoitteisiin

Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen alusti kokouksessa poliittisesta tilanteesta ja tehtävistä. Vartiainen teki myös yhteenvedon päättymässä olevan Ktp 30 vuotta – Suomen kommunistinen liike 100 vuotta juhlavuoden sekä 1918 työväenvallankumouksen tapahtumista.  Osa alustuksesta on julkaistu Työkansan sanomissa 13/2018.

Vartiainen sivusi alustuksessaan myös nettitasolla keskusteluja käyvää ns. kansanrintamaa.

– Kuten Ktp:ssä on aikaisemmin arvioitukin, kansanrintama on keskinäisellä riitelyllä ja ryhmästä irtisanoutumisilla osoittanut ettei siitä ole yhteistyöfoorumiksi. Sillä ei ole kapitalismin kaatotavoitetta, vain epämääräinen, jokaisen osallistujan omia ajatuksia kuvastava näkemys kapitalismin parantamisesta. Ktp:lle tällainen ei riitä. Keskitämme voimamme kapitalismin vastaisiin selkeisiin tavoitteisiin ja toimintaan, mikä palvelee työväenluokkaa.

Ktp osallistuu ensi kevään eduskuntavaaleihin

Kokoukselle esiteltiin Kommunistiset Nuoret – KTP:n toimittamaa opintomateriaalia Ktp:n kotisivulle; ääntä ja kuvaa hyväksi käyttäen on opintotoiminta mahdollista olipa missä päin Suomea tahansa – tai vaikkapa ulkomailla. Nuorten toiminta vahvistaa osaltaan Ktp:n toiminnan nykyistä eteenpäin menoa.

Kokous tutustui eduskuntavaalityöryhmän hahmottelemiin julisteluonnoksiin ja teksteihin sekä kommentoi niitä jatkovalmisteluun.  Ehdokasasettelu on jo alkanut ja tavoitteena on saada se suoritetuksi ensi vuoden helmikuun alkuun mennessä.

Ktp on jo aikaisemmin päättänyt, että puolue asettaa ehdokkaita jokaiseen Manner-Suomen vaalipiiriin.  

Työkansan Sanomat 14/2018

Ktp:n keskusneuvosto: Suomi irti kaikista NATO-sopimuksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *