Meiltä kysytään usein miksi KTP on niin järkkymättömästi Suomen EU-jäsenyyttä vastaan. Haluaisin tässä artikkelissa antaa ainakin lyhyen vastauksen.

Käsitelläänpä hetki EU:n perimmäistä luonnetta.

Euroopan Unioni on kapitalistinen vapaakauppajärjestelmä, joka ajaa ennen kaikkea monikansallisen monopolikapitalismin etua. Euroopan Unionin puolustajat toki voivat sanoa sen edistävän monikulttuurisuutta tai kansojen välistä ystävyyttä tai yhteistyötä, mutta materialisteina meitä ei niinkään kiinnosta se miltä asiat näyttävät ulkoisesti vaan se mitä ne todellisuudessa ovat.

Olivat EU-porvariston todelliset motiivit mitkä hyvänsä niin EU:n konkreettinen politiikka on imperialistista, monopolikapitalismin etua ajavaa politiikkaa.

Poliittinen ja taloudellinen itsehallinto

Suomen porvaristo on myynyt maamme itsehallinnon Brysseliin. Suomen talous- ja ulkopolitiikka on vahvasti EU:n kontrollissa. EU:n perusvapaudet: pääomien, tavaran ja työvoiman vapaa liikkuvuus varmistavat sen ettei Suomi voi harjoittaa haluamaansa itsenäistä talouspolitiikkaa vaan on alistettu monopolien valtaan.

EU-johtoinen oikeistopolitiikka on johtanut maassamme terveys- ja muiden tärkeiden palveluiden yksityistämisiin, hintojen nousuun ja julkisten palveluiden leikkauksiin. Suomen tulisi välittömästi sanoutua irti tästä politiikasta, lopettaa leikkaukset ja siirtyä kansallistamisen tielle.

Porvaristo hämää kansaa

Usein hyvää tarkoittavatkin ihmiset saadaan hämättyä kannattamaan omien etujensa vastaista politiikkaa. Äärioikeisto ja kansalliskiihkoa lietsovat tahot yrittävät siirtää ihmisten syyttävät katseet pois kapitalistisesta järjestelmästä ja kohdistaa ne muualta tuleviin maahanmuuttajiin tai pakolaisiin. Nämä ihmiset eivät kuitenkaan ole Suomen huonoon tilanteeseen syyllisiä eikä heillä ole mainittavaa taloudellista tai poliittista valtaa.

Samaan aikaan liberaaliporvaristo ja sen kannattajat sekoittavat tilannetta argumentoimalla, että EU edistää monikulttuurisuutta ja sen vastustaminen olisi rasismia tai ulkomaalaisvihaa. Tämä ei voisi olla kauempana totuudesta – EU edistää kansojen alistamista monikansallisen monopolipääoman riistettäväksi.

Ei voi olla terveellistä tai toivottavaa kehitystä, että valtavat määrät ihmisiä kokevat tarpeellisiksi jättää kotimaansa ja lähteä muualle, joskus hyvinkin kauas pakenemaan sotaa ja väkivaltaa, etsimään parempaa elämää, toimeentuloa ja työtä.

Hallitsematon maahanmuutto ja pakolaisuus johtuvat imperialistisesta kapitalistisesta riistosta joka köyhdyttää entisestään köyhemmät ja pienemmät maat siirtäen varallisuuden imperialismin keskuksiin. Ja tietenkin imperialistisesta sodasta, jolla USA, Iso-Britannia, Ranska, Saksa ja muut alistavat itsenäiset maat omiksi etupiireikseen, joissa näiden maiden yhtiöt voivat vapaasti toimia, ottaa haltuunsa markkinat, resurssit ja hyväksikäyttää halpaa työvoimaa.

Eivätkä kapitalistit myöskään pahastu siitä, että äärioikeisto kääntää kansaa näitä köyhempien maiden ihmisiä vastaan tai, että länsimaihin tulee maahanmuuttajia, jotka ovat vain potentiaalisesti lisää halvempaa työvoimaa. Olisi suurta naiiviutta ajatella, että tällä prosessilla ja siihen johtavalla politiikalla olisi jotakin tekemistä kansojen välisen ystävyyden tai ’monikulttuurisuuden’ edistämisellä, päinvastoin.

Työkansan Sanomat 1/2017

Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Miksi KTP vastustaa Suomen EU-jäsenyyttä?

2 thoughts on “Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Miksi KTP vastustaa Suomen EU-jäsenyyttä?

 • 18.5.2017 19:40:sta
  Permalink

  kyllä näin on, Suomen olisi välittömästi aloitettava eroprosessi EU:sta. Itsenäisyys ja hyvät välit muihin ovat ne tärkeimmät asiat

  Vastaa
 • 21.3.2019 16:55:sta
  Permalink

  Tosin itsenäisyyttä ei ole myyty vaan se on lahjoitettu pois.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.