Ktp:n nuoriso-osasto Kommunistiset Nuoret – KTP on toiminut nyt puoli vuotta. Aktiivista jäsenistöä on kertynyt pikkuhiljaa ja henkilöt ovat löytäneet itselleen sopivia tehtäviä. On positiivista todeta nuorison havahtuminen kapitalistisen järjestelmän kestämättömyyteen ja sosialismin välttämättömyyteen.

Nuoriso on vallankumouksellisen vasemmiston tärkeä voimavara. Nuoriso-osasto on verkosto puolueesta kiinnostuneita nuoria sekä vastuutehtävissä toimivia aktiivisempia nuoria kaadereita, joista osa on jo puolueen jäseniä.

Nuoriso-osaston tarkoitus on osaltaan kouluttaa nuorista Ktp:n jäseniä sekä tehostaa puolueen työtä nuorison parissa, opiskelija-liikkeessä yms. sekä ylläpitää yhteyksiä muiden maiden kommunistisiin nuorisojärjestöihin.

Kesäleiri – talkootyötä ja teorian opiskelua

KN-KTP järjesti tämän vuoden elokuussa yhdessä Kommunistisen Työväenpuolueen kanssa kolmen päivän kesäleirin. Leirillä tehtiin talkootöitä sekä opiskeltiin kommunistisen liikkeen historiaa ja marxismi-leninismin teoriaa.

Leiripäivien aikana kuultiin myös luentoja mm. antikommunistisesta propagandasta, kommunistien aktivismista, marxismi-leninismin filosofiasta ja kommunistisen liikkeen historiasta.

Leirejä järjestetään varmasti jatkossakin ja ne ovat erinomainen tilaisuus tavata ja keskustella muiden toverien kanssa, varsinkin niille, jotka asuvat kauempana muista ja eivät siten pysty yleensä osallistumaan niin aktiivisesti kuin haluaisivat.

Opintotoiminta

KN-KTP on aloittanut oman opintokerhotoiminnan. Nuorison valtakunnallinen opintokerho kokoontuu internetissä.

Toistaiseksi kerhon aiheina on käsitelty puolueen tärkeitä asiakirjoja kuten Ktp:n periaateohjelmaa ja samalla kommunismin teorian perusasioita.

Paikalliset Ktp:n opintokerhot ovat edelleen hyvin tärkeitä opiskelun kannalta ja tarjoavat tilaisuuden tavata säännöllisesti kasvotusten toverien kanssa, mutta nettiopintokerho on hyvä vaihtoehto niille, jotka asuvat kaukana paikallisista opintokerhoista.

Lehtikollektiivi

Nuorison aktiivisemmat toverit ovat muodostaneet kollektiivin, joka kirjoittaa erilaisia artikkeleja Ktp:n lehteen, Työkansan Sanomiin. Artikkelit käsittelevät yleisiä kommunisteja kiinnostavia aiheita sekä nuorisoasioita ja nuorison näkökulmasta kirjoitettuja juttuja.

Nuorten kirjoittajien kasvava osuus uutisten tekemisessä näkyy mm. Työkansan Sanomien tässä numerossa.

Suunnitelmissa on vielä tarkemmin analysoida nuorten elämää kapitalismin alla: nuorisotyöttömyyttä, köyhien opiskelijoiden arkea, syrjäytyneisyyttä yms.

Kenttätyö

Erityisesti pääkaupunkiseudulla nuoret ovat osallistuneet aktiivisesti toimintaan kaduilla ja tapahtumissa. Kansalaisten kanssa keskustelu on kaikille kommunisteille hyvää harjoitusta ja tärkeää puolueen tavoitteita edistävää työtä.

Nuorison opintotoiminta onkin keskittynyt teorian ohella puolueen tärkeiden asiakirjojen opiskeluun, koska siten nuorille muodostuu selkeä kuva puolueen linjasta ja näin myös valmiudet vastata puoluetta koskeviin kysymyksiin.

Tätäkään ei kannata liikaa jännittää, sillä usein puolueen tavoitteiden ja marxismi-leninismin ymmärtäminen edes yleisellä tasolla riittää vastaamaan tyypillisiin kysymyksiin. Ja kun liikutaan porukassa ovat muut toverit apuna: kukaan ei tiedä yksin kaikkea, eikä tarvitsekaan. Kenttätyöstä saa hyvää kokemusta ja itseluottamusta.

Nuorisomme edusti Ktp:tä 17.10 järjestetyssä Asunnottomien yö-tapahtumassa sekä otti myös hyvin osaa 20.10 ilmastomarssiin.

Nettiradio

Nuorisoryhmän aktiivit ovat valmistelemassa puolueelle netissä julkaistavaa, ajankohtaisia asioita käsittelevää nettiradiota. Tarkoituksena on jatkaa Ktp:n vanhan radio-ohjelman Työväen puolituntisen jalanjäljissä. Työväen puolituntinen kuului Helsingin Lähiradiossa useita vuosia.

Nettiradion uuden ohjelman jaksoja tullaan julkaisemaan kahden viikon välein Ktp:n nettisivuille.

Ohjelmien lisäksi julkaistaan ääneen luettua puolueen opintomateriaalia. Puolueen jäsenten tuottamaa marxismin teoriaa, historiaa, yms. käsittelevää opintomateriaalia on olemassa jo hyvä määrä ja onkin aiheellista keskittyä sen parempaan hyödyntämiseen ja popularisointiin. Niinpä opintomateriaalia tulee olemaan saatavilla sekä luettavana, että nyt myös kuunneltavana.

Kansainvälinen työ

Nuoriso-osaston edustajat osallistuivat Kreikassa Ateenassa järjestettyyn Kreikan Kommunistisen Nuorison (KNE) kesäfestivaaliin sekä Euroopan Kommunististen Nuorisojärjestöjen (EKNJ) kokoukseen.

KNE:n festivaali ja sen yhteydessä järjestetty kokous kestivät yhteensä kolme päivää. Tuona aikana delegaatiomme edusti Ktp:n linjaa ja loi arvokkaita yhteyksiä muiden maiden puolueisiin ja nuorisojärjestöihin.

EKNJ:n kokouksessa väittelyn aiheeksi nousi suhtautuminen Euroopan Vasemmistopuolueeseen. Enemmistö kokoukseen osallistujia (KN-KTP mukaan lukien) suhtautuu kriittisesti Euroopan Vasemmistoon.

Edessä on työtä ja taistelua

Kommunistiset Nuoret – KTP:n työ on nyt hyvällä alulla ja jatkossa toiminta varmasti kehittyy ja tehostuu. Mahdollisuudet lisääntyvät, kun ihmisiä tulee lisää ja vasta mukaan tulleet ottavat enemmän vastuuta itselleen.

Lehtityössä ja opintotoiminnassa on vielä paljon käyttämätöntä potentiaalia, jota varmasti voidaan hyödyntää kun aikaa kuluu ja työhön saadaan rutiinia. Työnjako on tärkeää, ettei ketään rasiteta liikaa ja että kaikille löytyy omia kykyjä vastaavaa tehtävää.

Puolueessa, joka ei saa lainkaan valtiolta tukea ja jossa kaikki tehdään vapaaehtoisvoimin, on kyllä tehtävää yllin kyllin – ja kaikki osaavat tehdä jotakin.

Edessä on työtä ja taistelua.

 

Työkansan Sanomat 12/2018

Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Puoli vuotta Kommunistiset Nuoret – KTP:n toimintaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.