Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen: Ktp vaalitentissä

Jo viikkoja on kerrottu puoluejohtajien tulevista tapaamisista. Meillä Ktp:ssä tietenkin odoteltiin kutsua, onhan puolueemme rekisteröity ja juridisesti samanarvoinen kuin muutkin. Kutsua ei kuitenkaan ole tullut.

Mutta keskusteluja on jo pidetty 11. ja 14.12. Paikalla olivat puheenjohtajat nykymenon keskeisistä tukipuolueista (keskusta, kokoomus, sdp ja vihreät). Keskusteluja kutsutaan pääministeritentiksi, jossa jyvä erotetaan akanoista.  Tuosta joukosta tuleva johtaja kuulemma valitaan. Vaihtoehdot ovat siis vähissä, jos porvarimediaan on uskominen.

Keskeinen aihe puoluejohtajien keskustelussa on toimeentulo ja sen riittävyys. Kiistely kohdistuu sosiaaliturvaan, pitäisikö sen olla vastikkeellista vai ei. Ymmärrettävää kyllä meiltä ei ole ihmisten toimeentulon turvaamisesta mielipidettä kysytty, sillä siitä tulisi porvarimedioissa painokelvotonta tekstiä. Sanottakoon kantamme siis tässä.

Työ on toimeentulon perusta

Toimeentulon perusta on työ, jota kukaan ”pääministeripuolueista” ei ole valmis väestölle tarjoamaan. Se on täysin ymmärrettävää, sillä työttömyys kuuluu kapitalistiseen järjestelmään, eivätkä nämä puolueet ole valmiit menemään sen ulkopuolelle.

Me puolestamme vaadimme perusteellista muutosta, asevarustelun sijaan on ihmisten toimeentulo turvattava, EU:sta irtaantumista, suuryhtiöiden ja yhteiskunnalle tärkeiden toimialojen kansallistamista ja niiden toiminnan demokraattista kontrollia.

Tämä avaa tien sosialistiseen suunnitelmatalouteen. Siihen liittyy koulutus ja työ kaikille sekä riittävä perustoimeentulo niille, jotka eivät sitä kykene itse hankkimaan. Tunnuslauseemme on: jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeidensa mukaan.  

Tämä avaamamme sosialismin näköala ei tietysti lohduta niin kauan kuin valta on porvareilla. Tätä tilannetta varten, ja vaikkapa tuota puheenjohtajatenttiä ajatellen vastaamme seuraavasti:

Kommunistinen Työväenpuolue toimii aina ja kaikkialla köyhien ja vähävaraisten puolesta.
Köyhyys ei johdu siitä, ettei yhteiskunnassa ole rahaa köyhyyden poistamiseen, vaan siitä, ettei hallitseva kapitalistiluokka halua poistaa köyhyyttä ja vähävaraisuutta.

Kapitalistien etuja ja porvarillista politiikkaa ajavat kansanedustajat muun muassa pyrkivät kaatamaan sosiaali- ja terveyshuollon julkiset palvelut. Vähävaraisilla ja köyhillä ei kuitenkaan ole varaa “yksityisiin” palveluihin niiden kalleuden vuoksi. Köyhyyden poistaminen edellyttää puuttumista pääoman etuihin. Tulonjakoa on muutettava pääomalta työlle, rikkailta köyhille.

 • Valtion ja kuntien on taattava satojen tuhansien heikossa asemassa olevien kansalaisten toimeentulo ja perusturva. Perusturva tulee perustuslaissa määritellä vastaamaan toimeentulon tarpeita. Perusturvaan liittyy sosiaalinen ja terveydellinen perusturvallisuus, lisäksi ruoan bioturvallisuus.
 • Tulee toteuttaa aikuisia koskeva perustulouudistus, jossa kuukausittainen vähimmäisperusturva (perustulo) on 1200 euroa verottomana sidottuna ansio-indeksiin. Sairaus ja äitiyspäiväraha, eläkkeet, työttömyysturva ja opintotuki tulee korottaa samalle tasolle ja niiden tulee vastata vähintään vähimmäisperusturvan määrää. Asumistuki ja lääke-korvaukset tulevat tämän lisäksi. (Ktp:n tavoitteet talouspolitiikan suunnan muuttamiseksi).

Lopuksi

Kiitos kaikille Ktp:n jäsenille ja ystäville vuoden 2018 kamppailuihin osallistumisesta. Työväenluokka meillä ja muualla, kuten Ranskan mielenosoitukset osoittavat, voi menestyä vain ottamalla avoimen suunnan kapitalismia vastaan.

Tässä voi onnistua vasta, kun työväenluokan johdossa on sen tietoisimmista edustajista muodostuva kommunistinen puolue. Vahvistamme Ktp:tä tällaisena etujoukkona. Tervetuloa toimintaamme!

Työkansan Sanomat 14/2018

Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen: Ktp vaalitentissä

2 thoughts on “Ktp:n puheenjohtaja Mikko Vartiainen: Ktp vaalitentissä

 • 27.12.2018 08:51:sta
  Permalink

  Toivottavasti KTP tieteelliseen maailmankatsomukseen nojaavana kommunistisena puolueena tutkii ja arvioi globaalin imperialismin suurinta huijausta koko historiassa, eli ilmastonmuutos/kasvihuoneilmiö-hypoteesia. Se nojaa virheelliseen arvioon ihmisen toiminnan tuottaman hiilidioksiidin (joka on n.4% koko Co2-kierrosta) dominoivasta vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen ja sen avulla pyritään rakentamaan eräänlaista ekofasistista ylikansallista diktatuuria. Kuvaavaa tälle ilmastopropagandalle on se, että vastoin tieteen perusperiaatetta, että kaikki teoriat voidaan ja niitä myös pitää kyseenalaistaa, se julistaa asiasta vallitsevan “tieteellisen konsensuksen”! “Tieteellinen konsensus” on kuitenkin täysin tieteen vastainen ja absurdi ajatus.
  Ehdotan, että KTP kokoaa asian tiimoilta pätevän työryhmän, joka tutkii asiaa perusteellisesti. Siis myös virallisen ilmasto-opin kanssa ristiriitaisia näkemyksiä. Näin saisitte poliittiseen työkalupakkiinne lisää aseita globaalin imperialismin vastaisessa taistelussa.

  Vastaa
 • 27.12.2018 14:52:sta
  Permalink

  Toveri puheenjohtaja on esitellyt KTP:n suuntautumista sosialismiin tunnuslauseella:
  ”Jokaiselta kykyjensä mukaan, jokaiselle tarpeidensa mukaan.”
  En epäile, etteikö Tov, Vartiainen olisi tarkistuttanut kirjoitustaan pätevillä asiantuntijoilla. Itselleni on vain joskus jäänyt mieleen, että sosialismia kuvaava
  tunnuslause kuuluu: ”Jokaiselle työnsä mukaan.”
  Käytännössä tämä sosialismin tunnus tarkoittaa sitä, että yhteiskunnassa yhä säilyy
  tulojen erilaisuus. Myös työpaikoilla asema organisaatiossa määräytyy kansalaisten kyvykkyyden ja heidän osoittamansa taidon perusteella.
  Sosialismi ei siis ole vielä yhtä kuin kommunismi, jonka tunnuslauseeseen Tov. puheenjohtaja viittaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *