Ktp:n vaalityö on hyvässä vauhdissa

Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) 23.edustaakokous teki viime keväänä päätöksen puolueen osallistumisesta 14.4.2019 pidettäviin eduskuntavaaleihin. Päätös tarkoittaa ehdokkaiden  asettamista kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. Ehdokkaiden nimeäminen on aloitettu jo viime vuoden puolella ja lopulliset päätökset tehdään helmikuun aikana.

Edustajakokous päätti samassa yhteydessä esittää Skp:lle teknisen vaaliliiton solmimista eduskuntavaaleissa. Esitys tehtiin viime syksynä, mutta Skp vastasi siihen kieltävästi. Vastauksen jälkeen Ktp:n keskusneuvosto teki vaaliasiassa omat johtopäätöksensä ja aloitti käytännön vaalivalmistelut, vaaliohjelman laatimisen ja vaaleihin liittyvien kahden asiakirjan päivittämisen.

Ktp:n vaaliohjelman runko on 8-kohtainen vaatimuslista. Sitä tukemaan ja vastauksia antamaan on laadittu kaksi laajaa asiakirjaa: Ktp:n talouspoliittinen ohjelma ja Kapitalismi Suomessa-asiakirja. Työkansan Sanomat julkaisee eduskuntavaaleihin mennessä keskeiset kohdat vaaliohjelmasta ja asiakirjoista.

Ktp on rekisteröity puolue Suomessa, mutta se ei saa porvarimediassa muiden puolueiden nauttimaa julkisuutta. Ktp ei saa myöskään eduskuntapuolueiden tavoin puoluetukea. Olemme siis omillamme. Näin myös vaalityö tehdään talkootyönä ja vaalien vaatima rahoitus perustuu jäsenmaksuihin sekä lahjoituksiin.

Ktp:n vaaliohjelman runko

1.                   Irti NATOsta, ei hävittäjähankintoja, hyvät suhteet kaikkiin naapurivaltioihin.

2.                   Työtä! Leipäjonojen sijaan riittävä perustoimeentulo kaikille.

3.                   Maksuton julkinen terveydenhuolto – SOTE-suunnitelma peruttava.

4.                   Ilmainen koulutus, vapaa opiskeluoikeus, ei pääsykokeita.

Koulutusleikkaukset peruttava, opintolainat nollattava.

5.                   Vuokrasäännöstely voimaan, asumisen hinta alas.

6.                   Kaivostoiminta  tiukkaan kontrolliin, ulkomaiset yhtiöt pois. Soiden ojittaminen ja avohakkuu kiellettävä. Loppu kapitalismin aiheuttamalle ympäristötuholle.

7.                   Kansallistamisen ohjelmalla (mm. suurteollisuus, liikepankit, sähkön tuotanto ja jakelu, puhelinliikenne)  kapitalistien valtaa vastaan.

8.                   Irti EUsta – Kohti työväen valtaa ja sosialismia – kapitalismille on vaihtoehto!

Lyhyet lisäykset vaaliohjelman kohtiin 1 ja 2

Irti NATOsta, ei hävittäjähankintoja, hyvät suhteet kaikkiin naapurivaltioihin.

– Nato on sotaliitto, joka on sotkeutunut Yhdysvaltojen apuna lukuisiin sotiin.  Nato on myös mukana Venäjän sotilaallisessa saartamisesta. Suomen on turvattava itsenäinen asemansa irrottautumalla kaikista Nato-sopimuksista. Ei Natoon liittymiselle.

Työtä! Leipäjonojen sijaan riittävä perustoimeentulo kaikille.

– Työpaikka on ihmisen tärkein turva ja apu. Kapitalistinen järjestelmä ei ole koskaan turvannut työpaikkoja. Keräykset ja satunnainen avustustoiminta ovat vain järjestelmän pientä paikkailua. Valtion on vastattava perusturvasta, joka ulottuu lapsiperheistä eläkeläisiin ja sairaista syrjäytettyihin.

 

Ktp:n vaalityö on hyvässä vauhdissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *