Lähetin eräälle ystävälle Itä-Euroopan matkakohteeseen viestin, että planeetalla on käynnissä samanaikaisesti seksuaalisuuden murros, kaikkien uskontojen uskonpuhdistukset, demokratian ja politiikan murros, elintasokäsitysten murros terveellinen-epäterveellinen asteikolla, sairauksiin uskominen romahtaa (sairauksien kuningasta skitsofreniaa myöten, sekin arkipäiväistyy ja menettää voimansa), työ- ja tuotantoelämän murros, se murros kun tavikset alkoivat ja lisäävät informaation julkaisemisiaan (oli ennen oppineiden monopoli),luonnontuntemuksen ja sen hankinnan valtava esiinvyörymä, ihmiskunnan eläimineen jakaantuilu toisistaan poispäin eteneviin osajoukkoihin (moniarvoisuus).

”Huipulla” tuulee -ilmiö on alkanut ottamaan uhrejaan suurenevia määriä, lääkkeet ja huumeet runsastuttavat ja moni-ilmeistyttävät aiheuttamaansa aivovaurioiden määrää ja tuhoa, tupakan haitat on mittavat kuten sydän- ja verenkiertosairaudet aivoja myöten, syövät, kalkkeutumiset, ja sekä kaunista alkoholinkäyttöä pidetään heikkouden merkkinä osan porukasta oppiessa silti tämän taidon, … .

Huomaan, että murrosta löytyy vaikka kuinka monta sivua kirjoitella. Siispä, jatkakaa luettelointia kukin itsenäisesti. Ja tiedostelkaa mitä juuri nyt tapahtuu. Elämme keskellä tätä vyörymää.

Juha Korkee, Hyvinkää

Työkansan Sanomat 11/2019

Kulttuurimurros, ja vielä syvällekäypä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *