Länsihävittäjät Suomen ilmatilassa

Tampereella Pirkkalan lentokentällä testataan lännen hävittäjäkoneita. Testilennot alkoivat viime viikolla ja ne kestävät ainakin helmikuun loppuun asti. 

Ensimmäisenä testattavan EU-koneen Eurofighterin lisäksi Suomen ilmatilaa saastuttavat ranskalainen Rafale, ruotsalainen Gripen E sekä yhdysvaltalaiset Super Hornet ja F-35. 

Kaikki nämä hävittäjäkoneet ovat kuoleman kylväjiä ja osallisia parhaillaan käytäviin Lähi-idän sotiin. Niiden valmistajat, käskynantajat ja käyttäjät ovat syyllisiä miljoonien ihmisten surmaamiseen ja vammauttamiseen. 

”Punavihreä” Sanna Marinin hallitus on päättänyt antaa peräti 10 miljardia euroa suomalaisten verovaroja yhden konemerkin ja sen tappojärjestelmien ostoon. Ja kulut tulevat kasvamaan kymmenillä miljardeilla koneiden elinkaaren aikana.

Samaan aikaan ihmisten arkielämässä pärjääminen on vaikeutunut. Maksuvaikeudet, perinnät ja ulosotot ovat ennätystasolla.

Eikä hallitusta tunnu vaivaavan hävittäjien vaikutus ilmastonmuutokseenkaan. Nykyisin käytössä olevat Hornetit tuottavat 10% Suomen koko ilmailuliikenteen päästöistä. Ja saastemäärä vain lisääntyy, kun käyttöön otetaan tehokkaammat hävittäjät.

Ilmavoimien Nato-kytkennän ohella merivoimat asettaa tänä vuonna yhden sota-aluksen ja joukon sotilaita Naton nopean toiminnan NRF-joukkojen käyttöön. Harjoittelu on jo aloitettu.

Työkansan Sanomat 1/2020

Länsihävittäjät Suomen ilmatilassa
Merkitty:        

Hakutulokset “Länsihävittäjät Suomen ilmatilassa

  • 22.1.2020 15:47:sta
    Permalink

    Upea kuva aerodynaamisesti muotoillusta Hornetista!
    Toivottavasti Puolue ja Työkansan Sanomat saavat muhkean rahakorvauksen Boeing-yhtiölle antamastaan mainoksesta!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *