Loppu kommunistien vainolle Georgiassa

Euroopan kommunistinen Aloitejärjestö tuomitsee jyrkästi Georgian kommunistipuolueen UCPG:n puheenjohtajan toveri Temur Pipian epäoikeudenmukaisen kohtelun georgialaisten viranomaisten käsissä, sekä Georgian antikommunistisen lain, jossa kommunistinen symboliikka kielletään vertaamalla sitä suorasti natsisymboliikkaan.

Toveri Pipia pidätettiin hänen palatessaan matkalta ja  viranomaisten löydettyä hänen matkatavaroittensa seasta suuren antifasistisen voiton 75. vuosipäivän kunniaksi valmistettuja muistomitaleita. Tämä on provokatiivinen kunnianloukkaus yli kolmensadantuhannen fasismin vastaisessa taistelussa henkensä menettäneen georgialaisen muistoa kohtaan.

Antikommunismia sekä täysin hyväksyttämätöntä kommunismin samaistamista fasismin hirviöön tulee vastustaa – niin nyt kuin tulevaisuudessakin.

Kansojen verellä kirjoitettua historiaa ei pysty uudelleenkirjoittamaan, vaikka porvaristo sitä kuinka kovasti yrittäisikin.

Solidaarisuutta Georgian kommunistien taistelulle!

Vaadimme toveri Temur Pipian välitöntä vapauttamista ja häneltä vietyjen muistoesineiden palauttamista.

Euroopan Kommunistisen Aloitteen sihteeristö

Loppu kommunistien vainolle Georgiassa
Merkitty:    

Hakutulokset “Loppu kommunistien vainolle Georgiassa

  • 23.4.2020 09:44:sta
    Permalink

    Elämme kummallisia aikoja, ja vastaavia tapauksia on Ukrainassa, Puolassa ja Eestissä. Historian vääristely kiihtyy, ja tästä oiva esimerkki 2007 ilmestynyt eestiläis-venäläis-suomalainen elokuva Rakkaani, Georg Otc. Tuolloin tehty elokuva on hyvin tehty, ja turhat historian vääristelyt jätetty pois, jos elokuva tehtäisiin nyt, olisi tulos varmasti erilainen.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *