Ylen TV1 esitti tänään 4.12 päivällä elokuvan Mannerheim – Suomen marsalkka. Elokuvan, jota ei olisi uskallettu esittää rauhan ja presidentti Kekkosen aikana, ainut tarkoitus oli Mannerheimin valkopesu ja historian väärentäminen porvareiden mustilla laseilla nähtynä.

Mannerheim ei todellakaan ollut naisten, lasten ja sorrettujen ystävä. Päinvastoin.

Mannerheim antoi Ammutaan paikalla-julistuksen helmikuussa 1918, kuukausi luokkasodan alettua. Julistuksella annettiin suojeluskunnille laajat valtuudet mm. vankien ottamiselle ja suorittaa teloituksia oman harkintansa mukaan.

Mannerheimin käsky johti tuhansien punaisten työläisten teloittamiseen ja 80 000 vangitsemiseen. 1918 keskitysleireillä surmattiin ja kuoli nälkään ja tauteihin 12 500 punavankia.

Mannerheim antoi heinäkuussa 1941 Miekantuppi-päiväkäskynsä, jossa julistetaan Karjalan vapautta ja Suur-Suomea: “Karjalan vapaus ja suuri Suomi väikkyy edessämme maailmanhistoriallisten tapahtumien valtavassa vyöryssä.” Tämä Mannerheimin päiväkäsky johti puolestaan Itä-Karjalan keskitysleirin perustamiseen. Enimmillään leireillä oli 1942 keväällä ja kesällä 24 000 vankia. Kesäkuussa jopa 600 henkeä kuoli kuukaudessa. Kuolleista suurin osa oli lapsia ja vanhuksia.

Kirjailija Jarkko Tontti on todennut: “Mannerheimin patsas keskellä Helsinkiä on loukkaus kaikkia maailman sotarikosten uhreja kohtaan”.

Lisäys kirjoituksen aiheuttamaan keskusteluun.
Ylen 4.12. illan A-studio jatkoi Suomen historian valkopesua. Ohjelmassa annettiin ymmärtää, että sosialidemokraatit olivat jotenkin maan itsenäisyyden vastustajia. Eduskunnan puhemies Kullervo Mannerin tai Senaatin puheenjohtaja Oskari Tokoin kantaa ei siteerattu. Eikä kyllä paljon muidenkaan työväen edustajien, muuten kuin pilkallisesti.

Tässä muutamalla rivillä itsenäistymisen ajan kertaus:
– Vasemmistoenemmistöinen Eduskunta hyväksyi 15.7. 1917 äänin 136–55 Valtalain, joka oli todellisuudessa itsenäisyysjulistus Venäjästä. Samassa yhteydessä hyväksyttiin myös kunnallislait ja 8-tunnin työaika. Porvariston enemmistö äänesti vastaan.

– Porvaristo, joka halusi pysyä Venäjän yhteydessä, aloitti neuvottelut Venäjän hallituksen ja sotaministeri Kerenskin kanssa. Kerenski hajotti eduskunnan 31.7.1917. Valtalakia ei näin voitu vahvistaa.

– Venäjän sosialistisen vallankumouksen tapahduttua 7.11.1917 porvariston takki kääntyä vauhdilla itsenäisyysasiassa. Ja vain siitä syystä, että uusi Neuvostohallitus toimi Leninin ja bolshevikkien johdolla.

– Svinhufvudin senaatti pyrki 4. joulukuuta Suomen itsenäisyysjulistukseen ilman Neuvostohallituksen tunnustusta. Senaatti ei hyväksynyt sosialidemokraattien Neuvostohallitukselta saamaa itsenäisyyden tunnustuslupausta. Sen oli kuitenkin kuukautta myöhemmin nöyrryttävä ja hankittava tunnustus Leniniltä.

– Suomen työväen vallankumous, joka alkoi 27.1.1918, ja kevään luokkasota ei ollut itsenäisyys- tai vapaussota.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat

päätoimittaja

Mannerheimin valkopesu ja historian väärennös

Hakutulokset “Mannerheimin valkopesu ja historian väärennös

  • 5.12.2017 01:04:sta
    Permalink

    Rohkea ja terävä vastine julkisuudessa esiintyvälle historian vääristelylle!
    Toveri Päätoimittaja on koonnut erinomaisen kokoelman näkökohtia verikenraali Mannerheimista juuri sellaisena Murha-Kustaana kuin hän todellisuudessa oli!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *