Miksi Ktp?

Luen tällä hetkellä Paljastettu ValPO kirjaa. Sen on julkaissut aikoinaan Kokoomuksen Nuorten Liitto. Se ”tarjoaa lukijalle valtiollisen poliisin toimintaa selvittelevän n.s. Ahlbäckin komitean mietinnön oheisena lyhentämättömänä laitoksena”.

Kirja on yksi osoitus siitä, miten verorahoja on Suomessa jo vuosikymmeniä tuhlattu kaiken maailman tutkimuksiin, jotka todellisuudessa ovat epäolennaisuuksiin, vaikenemiseen, puolueellisuuteen, jopa suoranaiseen valehteluun perustuvia. Jo heti kirjan alussa todetaan, että tutkimuksen ulkopuolelle jää ajanjakso ennen sotia ja sotien aikana, mikä olisi tietysti oikeistolle epäedullinen ajanjakso. Tutkimuksessa pidättäydytään yleisellä tasolla, paitsi tietenkin, jos yksityiset tapaukset hyödyttävät oikeistoa.

Tämä oikeiston suosiminen ja epäoikeudenmukaisuus on minusta ärsyttävää. Elämme oikeiston diktatuurissa. Meille sanotaan, älkää penkoko menneitä. Tottakai sanotaan, koska menneiden penkominen on oikeistolle epäedullista.

Aikoinaan sanottiin, jos et ole puolellamme olet meitä vastaan. Se pitääkin paikkansa. Oikeistodiktatuurissa, jos olet ”puolueeton” tai ”sitoutumaton”, hyväksyt vallalla olevan politiikan, joko enemmän tai vähemmän.

Itse lähdin aktiivisesti Ktp:n toimintaan mukaan kun kyllästyin hyssyttelyyn, tekosyiden keksimiseen ja asioiden selittelyyn parhain päin. Siitä on tehty hyve, että kaiken ikävän jälkeen mitä kapitalismi tarjoaa, jaksaa hymyillä ja leikkiä arjen sankaria ja olla järjestelmän innokas tukija. Ihmiset pelkäävät uutta ja suuria muutoksia, vaikka ne olisivat heille hyödyksi. Uskotaan turhaan, että oman onnen tekemiseen riittää se kun käy äänestämässä. Pelätään lähteä esim. ehdokkaaksi vaaleissa.

Kaikkien niiden esteiden yli on minunkin pitänyt päästä. Lisäksi oli katsottava peiliin ja myönnettävä virheet. Ja se olikin melkoinen este ja koettelemus.

Uskon ja tiedän sosialismin paremmuuden. Vaikka sosialismi olisi vain piirunkin verran parempi ja oikeudenmukaisempi järjestelmä kuin kapitalismi, teen sen eteen työtä mieluummin kun odotan muiden tekevän sen minun puolestani.

Jarmo Knuutila, Taipalsaari

Miksi Ktp?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *