Olen ”paljasjalkainen” kemiläinen Veitsiluodon tehtaan työläisasunnossa vuonna 1931  syntynyt Suomen kansalainen, jonka Kemin koululautakunta  valitsi vuonna 1955 opettamaan ja kasvattamaan kemiläisiä lapsia.

Liityin heti uudessa työväentalossa toimivaan SNS:n Kemin Sekakuoroon, jonka johtajana oli Heikki Kotila. Kuoron nimi muuttui Ajan Lauluksi Reino Sandellin tultua sen taiteelliseksi johtajaksi. ”Santtu” oli värikäs, KTY:n musiikkitoiminnasta vastaava persoona, jonka kanssa työskentelin hänen eläkkeelle siirtymiseensä asti.

Vuodesta 1974 alkaen johdin Ajan Laulua neljä vuotta. Vuonna 1978 minut  valittiin samana vuonna perustetun Laulu- ja Soittoryhmä Ystävyyden taiteelliseksi johtajaksi. Kipinän kuoromusiikin harrastamiseen ja tekemiseen sain opiskellessani  Oulun Opettajakorkeakoulussa. Lisäopintoja olen suorittanut musiikin teoriassa ja laulun opiskelussa Voionmaan opistossa sekä Kemin Musiikkiopistossa.

Tänä juhlavuonna tulee kuluneeksi 63 vuotta siitä, kun liityin SNS:n Kemin Sekakuoroon ja viimeiset 40 vuotta olen toiminut Laulu- ja Soittoryhmä Ystävyyden taiteellisena johtajana. Ohjelmiston valinnassa olen noudattanut periaatetta, että sen on oltava monipuolista ja kuulijassa tunteita ja ajatuksia herättävä, viihdettäkään unohtamatta. Työväen aatteen palo sydämessäni on antanut voimaa tehdä tätä vapaaehtoista musiikkityötä amatööritasolla.

Omasta ja Ystävyyden empaattisten laulutovereiden puolesta kiitän kemiläisiä kuoromusiikin ystäviä ja kannattajia antamastanne henkisestä tuesta.

Dir. mus. Ahti Matinlassi.

Työkansan Sanomat 12/2018

Muisteluita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *