Nuoriso on tulevaisuus! (kommunismi ja sosiaalinen media)


Kapitalismi on vieraannuttamassa uuden sukupolven nuoria ja se on nähtävissä mielenterveyden häiriöiden ja itsemurhien lisääntymisenä. Enää ei ole varmaa, että ammattikoulun tai lukion jälkeen saat töitä. Ja jos saat, mitä todennäköisimmin sinut on palkattu vuokrafirman kautta, jotta irtisanomisesi on mahdollisimman helppoa eikä sinulle tarvitse antaa kesälomaa tai muita etuja joita firmaan palkatut saavat.

Kaiken tämän lisäksi asumisen hinnat ovat huipussaan ja todennäköisesti joudut muuttamaan pääkaupunkiseudulle, mikäli et täällä jo asu, koska palvelut lakkautetaan kotikunnastasi tai siirretään kauemmaksi. Eli ei ole ihme, että iso osa nuorista tuntee olonsa ulkopuoliseksi yhteiskunnassa, missä heitä hyljeksitään ja missä kaikki elämän päätökset on suljettu heidän edestään tai päätetty heidän puolestaan.

Moni nuorista kääntyykin uuden median ääreen etsiessään itselleen yhteisöä sekä vakautta elämään. Esimerkeiksi mainittakoon videosivusto YouTube, keskustelufoorumit Ylilauta ja sen englanninkieliset versiot 4chan & 8chan. Ongelma on siinä, että niin Ylilauta, 4chan kuin 8chan ovat kaikki äärioikeiston suosimia sivuja, jotka lietsovat rasismia ja väkivaltaa maahanmuuttajia sekä vasemmistoa vastaan.

Viimeisin hyökkäys on Uudessa-Seelannissa tapahtunut moskeija-massamurha, jonka tekijä oli aktiivinen 8chan nettisivulla. Äärioikeisto kääntää kapitalismin ongelmat kaikkea muuta kuin kapitalismia vastaan ja tällä tavoin koittaa viivyttää väistämätöntä.

YouTubessa on pitkälti sama ongelma. Vaikka he antavat ainakin toistaiseksi ladata vasemmistolaista sisältöä sivuilleen, he ovat kuitenkin loppupeleissä jättikorporaatio Googlen omistuksessa. Google on iso amerikkalainen yritys, jolla on pitkä historia NSA:n ja CIA:n kanssa työskentelemisestä. Kaiken tämän lisäksi YouTube koittaa raskaasti tyrkyttää äärioikeistolaista ja neoliberaalia agendaa, naamioiden sen muka uudistetuksi ja inhimilliseksi kapitalismiksi, mikä tietenkin on odotettavissa amerikkalaiselta yritykseltä.

Itse voi tehdä paljon

Mutta asioiden ei tarvitse olla näin. Ehdotankin, että jokainen joka siihen pystyy tekee videoita YouTubeen tai esimerkiksi omaan blogiin. YouTube on kuitenkin kannattavampi alusta: vuonna 2018 suomalaisista 61 % käytti sosiaalista mediaa. YouTube on Suomen suosituin sosiaalinen media ja moni nuori kuin aikuinenkin viettää siellä monta tuntia päivässä.

Monet ovat myös kiinnostuneita kommunismista ja sosialismista, mutta ovat kuulleet koko elämänsä kapitalistien iänikuisia valheita. Sen takia kannustaisin kaikkia tekemään suomenkielisiä videoita esimerkiksi Marxin, Engelsin ja Leninin kirjallisuudesta, Neuvostohistoriasta, Suomen luokkataistelun historiasta ja miksei vaikka Työkansan Sanomien artikkeleista.

Suomenkielinen sisältö näyttää, että he eivät ole yksin. Se näyttää, että Suomi on täynnä proletaareja jotka tietävät totuuden samalla kun videoita katsovat oppivat teoriaa. Se auttaa myös näyttämään, että kommunismi sopeutuu yhtä hyvin 21. vuosisadalle kun se on sopeutunut 20. vuosisadallekin.

Toinen todella tärkeä toiminnan muoto on opintokerhot. KTP järjestää marxismi-leninismin opintokerhoja Porvoon, Helsingin ja Tikkurilan toimipisteissä. Lisäksi KTP:n nuoriso-osasto järjestää valtakunnallista netti-opintokerhoa.

Suomi on iso maa ja ihmiset asuvat hajanaisesti joten ehdottaisin, että jokainen opintokerho taltioitaisiin ja ladattaisiin internetiin kaikkien nähtäväksi tai kuultavaksi. Se olisi kaikkien eduksi. Opintokerhoja voisi myös järjestää itse esimerkiksi kirjastossa tai vaikka kotonansa tovereiden kanssa. Nimittäin ilman luokkatietoista työläistä ei ole mahdollisuuksia työväenluokan vallankumoukseen.

Sebastian Kyllönen

KN-KTP (Kommunistiset nuoret)

Authors

Nuoriso on tulevaisuus! (kommunismi ja sosiaalinen media)

Hakutulokset “Nuoriso on tulevaisuus! (kommunismi ja sosiaalinen media)

 • 30.4.2019 13:37:sta
  Permalink

  Huomauttaisin vain, että tuo Youtuben suurasema on jo itsessään ongelma. On toki hyvä, jos useammat alkaisivat suomeksikin videoita vasemmiston asioista tekemään. Itse olen oikein innokkaasti KTP:n Youtube-kanavan videot hotkaissut. Mukaan lukien opintokerhot, joiden videoiminen on aivan loistavaa! (paikan päälle olisi satoja kilometrejä)

  Olisi kuitenkin kiva, jos ne olisivat saatavilla myös muualta kuin Googlen palvelusta niille, jotka haluavat pysyä kaukana Googlesta. (Mikäli näin on, en ole niitä löytänyt) Yhdysvaltojen suuryritykset ovat mielestäni valtava uhka sananvapaudelle ja vähän kaikelle muullekin, joten olisi mukavaa, jos kommunistit eivät alistuisi niiden heitteille. Harmi, että Suomen valtiokin tekee itsestään enemmän ja enemmän riippuvaisen yhdysvaltalaisten yritysten ohjelmistoista. Ohjelmakoodinkin tulisi olla kansan omistuksessa, ei suuryritysten.

  Ihanaa, että KTP:n sivustot toimivat hyvin ilman JavaScriptia! Noh vaikka blokkaamatta se taitaakin suorittaa Twitterin, Facebookin, Googlen ja minkälie scriptejä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *