Oikeistopolitiikan seuraus – tuloerot ja köyhyys kasvussa!

Pääministeri Juha Sipilän johtaman porvarihallituksen harjoittaman ja eduskunnan hyväksymän oikeistopolitiikan seuraukset ovat raskasta kuormaa työtätekevien ja kaikkien pienituloisten kannettavaksi. Virallisten tilastojenkin mukaan tuloerot ovat revenneet kasvuun ja köyhyys sekä avuntarve lisääntyy kaikille näkyvällä tavalla.

Köyhyys ei ole vähentynyt Suomessa 2010-luvulla. Nyt se on kasvussa, minkä kaikki tutkimukset ja kyselyt todistavat. Pienituloisuus ja köyhyys tuntuu painostavana sadoissatuhansissa kodeissa, sillä perinnät ja ulosotot lisääntyvät vauhdilla. Iso osa perinnästä koskee sosiaali- ja terveydenhuollon maksuja.

Suurin syy pienituloisuuteen ja köyhyyteen on työttömyys. Lisäksi pienituloisten toimeentuloa ovat viime vuosina vaikeuttaneet perusturvanleikkaukset ja jäädytykset. Erityisesti vuoden 2015 jälkeen tehdyt leikkaukset ovat heikentäneet pienituloisten asemaa. Vastuun tästä kehnosta kehityksestä kantavat porvarihallitus ja eduskuntapuolueet.

Köyhyys- tai syrjäytymisriski kosketti vuonna 2017 noin 850 000 työtätekevää. Se on todella suuri joukko Suomen väestöstä. Kokonaan vailla tuloja olevien kotitalouksien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa. Vuoden 2017 lopussa näitä talouksia oli lähes 40 000.

Tutkimattakin on selvää, että jatkuva rahapula ja niukkuus lannistaa ihmisen ja vie uskon tulevaisuuteen. Sanalla sanoen syrjäyttää. Se on tätä päivää, arkipäivän kapitalismia.

Työkansan Sanomat 1/2019

Oikeistopolitiikan seuraus – tuloerot ja köyhyys kasvussa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *