Kuluva vuosi on monen vaalin vuosi. Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa, EU-vaalit toukokuussa  ja maakuntavaalit syksyllä, jos Sipilän porvarihallitus saa ajettua sote- ja maakuntalait läpi eduskunnassa. Näyttää kuitenkin siltä, että maakuntavaalit siirtyvät ensi vuoteen, jos niitä ylipäätään järjestetään lainkaan.

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) osallistuu eduskuntavaaleihin ja puolueen vaalityö on jo hyvässä vauhdissa. Maakuntavaaleihin osallistumisesta on myös jo tehty päätös.

EU-vaaleihin Ktp ei aikaisempien päätöstensä mukaan osallistu. Puolueessa nähdään, että EU on suurpääoman ja kapitalistien etuja ajava ylikansallinen liittouma, jonka laillistamista työväenluokan sortajana ei voida olla tukemassa.

Ktp:n kanta vaaleihin osallistumisesta on ollut jo 1990-luvulta lähtien selkeä, kansallisissa ja paikallisissa vaaleissa olemme mukana, ylikansallisissa emme. Tämä linja sulkee EU-vaalit puoluetyön ulkopuolelle. Tässä yhteydessä on syytä korostaa, että Ktp ei ole muiden puolueiden tavoin pelkkä vaalipuolue. Eikä marxilais-leniniläinen työväenluokan puolue voi sellainen ollakaan.

Ktp:n tehtävä ja jokapäiväinen työ on vallankumouksellista. Se poikkeaa täysin kapitalismia säilyttävistä ja korjailevista puolueista. Ktp kasvattaa työväestön tietoisuutta, taistelutahtoa ja luottamusta omiin voimiin. Kyse on koko työväenluokan puolustamisesta, kapitalismin kumoamisesta ja sosialismista.

Suomessa ja eduskuntavaaleihin osallistumassa on 18 rekisteröityä puoluetta. Puolet niistä on eduskuntapuolueita, puolet eduskunnan ulkopuolella. Valtamedia  on pitänyt tarkasti huolen siitä, että vain eduskuntapuolueet pääsevät esiintymään julkisuudessa. Myös verovaroilla toimiva Yle on mukana puoluesyrjinnässä.

Kommunistisen työväenpuolueen 30-vuotisen toiminnan aikana  vaaleja ja puolueita on tullut ja mennyt, mutta Ktp on pysynyt. Tästä pidämme huolen kevään vaalien jälkeenkin.

Pääkirjoitus

Työkansan Sanomat 1/2019

Authors

Pääkirjoitus: Vaaleja ja puolueita tulee ja menee

Hakutulokset “Pääkirjoitus: Vaaleja ja puolueita tulee ja menee

  • 13.2.2019 12:31:sta
    Permalink

    Puoluesyrjintä on törkeää toimintaa. Eihän kukaan pääse kuulemaan eriäviä mielipiteitä kun väittelyissä on vain isot vanhat puolueet mukana.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *