Pakina: Kiire punastutti porvarien perustuslainkin

Sipilän hallituksella ja eduskuntapuolueilla on kova kiire. Vaalikauden lähetessä loppuaan lakeja runnotaan läpi tavalla, mikä saa porvarillisen perustuslainkin punastumaan.  Ja kiireellä on syynsä. Eihän sitä koskaan tiedä vaikka valta vaihtuisi huhtikuun jälkeen.

Kaikkein kiireellisin tuntuu olevan sosiaali- ja terveydenhuollon eli soten uudistamiseen tarvittava lakipaketti. Lakejahan tarvitaan, että julkinen terveydenhuolto saataisiin siirrettyä yksityisen terveysbisneksen näppeihin ja rahastettavaksi.

Soteen liittyvällä maakuntahankkeella lakeineen ei näytä olevan niin hoppua. Hallituksen ja eduskunnan riveistä onkin jo viestitetty, että maakuntavaalit voidaan järjestää ilman lakejakin. Mutta mistä silloin äänestettäisiin? Maakuntarajoistako?

Kiire on myös uuden tiedustelulain hyväksymisellä. Lain raamithan hyväksyttiin eduskunnassa yksimielisesti ja ilman vastalauseita. Vasemmistoliitokin kun “unohti epähuomiossa” vastustaa lakia ja viedä se äänestykseen.

Tiedustelulaissahan on kyse ihmisten perusoikeuksien kaventamisesta ja urkinnan lisäämisestä. Menettäjiä ovat kaikki kansalaiset ja saamapuolella Suojelupoliisi eli Supo sekä armeijan tiedusteluyksikkö. Tavallinen poliisikin on hyötyjien joukossa.

Urkkijoita, ei kuitenkaan niitä vanhan liiton lerppahattuja, onkin sitten joka kaupungissa ja kylässä.

Kummaa porukkaa ovat olleet nämä 2010-luvun kansanedustajat. Eivätkä poikkeusta tee pian päättyvällä vaalikaudellakaan vaikuttaneet takinkääntäjät. Kaikki puhkuvat ja puhisevat nyt uuden kaivoslain puolesta, kun vanha 2011 hyväksytty laki on paljastunut käytännössä mätäpaiseeksi.

Huono laki on tietenkin korjattava. Mutta näin vaalien lähetessä kannattaisi äänestäjien kuitenkin muistaa, että 2011 vain 13 kansanedustajaa äänesti tuota mätäpaisetta vastaan.

Ps. Jos eduskunnan vasemmistopuolueet oikeasti vastustaisivat porvarihallituksen ja porvaripuolueiden sote- ja tiedustelulakeja, miksi ne eivät aloita eduskunnassa jarrutuskeskustelua? Minä kysyn vaan?

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 1/2019

Pakina: Kiire punastutti porvarien perustuslainkin

Hakutulokset “Pakina: Kiire punastutti porvarien perustuslainkin

  • 13.2.2019 12:33:sta
    Permalink

    Eduskunnan vasemmistopuolueet ovat valevasemmisto

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *