Pakina: Tankkauskoneita Suomen ilmatilassa

Naton laajenevat sotaharjoitukset ovat tuoneet Suomen ilmatilaan USA:n tankkauskoneet. Niitä on nähty mm. Kuopion ja Rovaniemen kentillä. Moni on kysellyt aiheellisesti, miksi ilmatankkausta tarvitaan. Suomi kun on pieni maa ja lentokenttien verkosto on riittävä.

Vastaus löytyy Naton laajentumishalusta ja oikeiston palavasta halusta liittää Suomi sotilasliiton täysjäseneksi. On yhtä aikaa sekä vetoa että työntöä. Onneksi kansan enemmistö vastustaa moista vaarallista naimakauppaa. Sulhanen ja morsian saavat odottaa vielä porstuan puolella.

Nämä USA:n tankkauskoneet eivät ole mitään paikallistoimijoita. Ne lentävät sotahommissa ympäri maailmaa. Jokin aika sitten paljastui, että USA:n koneet tankkaavat Jemenin naisia ja lapsia tappavia Saudi-Arabian hävittäjäkoneita.

Salainen operaatio ei olisi paljastunut ellei tankkausavun kieltopäätös olisi vuotanut vahingossa julkisuuteen.

Ettei nyt vain olisi niin, että ne samat USA:n tankkauskoneet jotka auttavat Saudi-Arabiaa jemeniläisten tappamisessa, harjoittelevat sitä samaa myös Suomen ilmavoimien kanssa.

Köyhiä kyykytetään

Sosiaali- ja terveysministeriön tilaama laaja raportti työttömien kohtelusta julkistettiin marraskuun alussa. Se paljastaa karun totuuden Suomen työvoimapolitiikasta, pitkäaikaistyöttömiä  ja osatyökykyisiä kyykytetään muita köyhiäkin enemmän.

Raportin mukaan viranomaiset eivät paljon välitä  pitkäaikaistyöttömistä tai osatyökykyisistä. Heitähän on 600?000 ja heille kuuluvat palvelut toteutuvat  vain sattumanvaraisina, osittaisina tai jäävät kokonaan toteutumatta.

Työttömyyskortistossa on noin 27?000 pitkäaikaistyötöntä, jotka todellisuudessa ovat työkyvyttömiä ja väärän vähimmäistuen piirissä. Ja osatyökykyisiä juoksutetaan luukulta luukulle, eikä apua heru.

Miten on mahdollista ja hyväksyttävää, että  Suomessakin miljardeja euroja riittää uusiin sotakoneisiin ja sotaharjoituksiin, mutta köyhistä köyhimpiä ei auteta edes lakien puitteissa?

Kiitos

Kiitän kaikkia merkkipäivääni muistaneita onnitteluista ja Työkansan Sanomien tukemisesta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja siirtää sitten aikanaan vastuu puoluetyöstä ja puolueen lehdestä nuoremmille tovereille.

Rauno Lintunen

Työkansan Sanomat 13/2018

Pakina: Tankkauskoneita Suomen ilmatilassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *