Portugalin lakkolaisia vastassa armeija ja poliisi

Portugalin sosiaalidemokraattinen hallitus komensi maanantaina 12.8.  iltapäivällä  armeijan ja poliisin liikkeelle säiliöautojen kuljettajien lakon nujertamiseksi. Kuljettajat vaativat lakolla palkankorotuksia, parempia työoloja ja työehtosopimusten noudattamista, joita jatkuvasti rikotaan.

Tämä ”vasemmisto”hallituksen päätös tarkoittaa käytännössä ns. rauhanajan liikekannallepanoa ja iskua työläisten lakko-oikeutta vastaan. Armeijan ja poliisin käyttöä perustellaan ”hätätilana”. Hallituksen asetuksessa määrätään, että jos työntekijät  eivät noudata työhön palaamista heitä uhkaa vankeus tai irtisanominen.

On huomattava, että myös viime helmikuussa sosiaalidemokraattinen hallitus, jota reformistinen vasemmistoblokki tuki, toimi samansuuntaisesti kun sairaanhoitajat olivat lakossa vaatien  palkankorotuksia.

Kreikan PAME-ammattiliitto tukee  lakkolaisia

”Portugalissa työläiset – säiliöautojen kuljettajat ovat lakossa, he vaativat uuden työehtosopimuksen allekirjoittamista ja nykyisen 630 euron peruspalkan huomattavia korotuksia.

Portugalin hallitus on tukenut työnantajia suoraan ja  määrännyt työtätekevät lain uhalla töihin  (civil requisition) .

Kaikkialla Euroopassa suuryritykset, EU ja hallitukset hyökkäävät ammattiyhdistyksien  ja työntekijöiden toimintaa vastaan. Ne yrittävät heikentää ja kieltää työntekijöiden lakko-oikeutta.

Tavoitteena on yritysten voittojen turvaaminen, työntekijöiden vaatimusten murskaaminen ja hiljentää työntekijöiden vastustus ja taistelut.

Tuomitsemme Portugalin hallituksen hyökkäyksen työntekijöiden taistelua vastaan ja me, Kreikan luokkataisteleva liike , ilmaisemme solidaarisuutemme  Portugalin kuljetusalan työntekijöille heidän oikeudenmukaisessa taistelussaan. ”

Työkansan Sanomat/ Kaisa Laine

Portugalin lakkolaisia vastassa armeija ja poliisi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *