Ennen vaaleja jaettiin, tosin kuvitteellisesti, rahaa sinne ja rahaa tänne. Kun sitten tarkemmin tutkittiin rahasäkin pohjaa niin eihän siellä ollut kuin enimmäkseen ilmaa. Rahanarvo laski kuin kuuluisa lehmän häntä, satanen olikin hetken kuluttua vain pari kymppiä.

Nyt kyllä pitäisi kaikkien isänmaallisten kansalaisten olla syvästi huolestuneita. Muutaman vuoden kuluttua pitää löytyä miljardeja euroja amerikkalaisen aseteollisuuden tukemiseen. Joku lukija voi nostaa haloon, onhan käynnissä tarjouskilpailu Hornettien korvaajien ostosta. Kyseessä on kuitenkin vain veronmaksajien pissatus – kyllä koneet tilataan vain Yhdysvalloista, sen ovat kenraalit äärioikeistolaisine tukijoineen päättäneet. Ehkäpä kenraaleille on luvattu pienet bonukset? Onkohan kenraalin eläke niin pieni, että lisätuloja pitää saada jenkkien aseteollisuuden hankkijana toimimisesta.

Uusia hävittäjiä kuulemma tarvitaan uskottavan puolustuksen ja turvallisuuden takaamiseksi. Se on yksi satu asian tiimoilta. Hyökkäysaseita ei tarvita puolustukseen ja uudet aseet tuovat vain lisää turvattomuutta. Suomi alistaa itsensä ensi-iskun kohteeksi olemalla mukana Naton ja Yhdysvaltain sotaharjoituksissa  ja Venäjälle tehtävän hyökkäyksen valmistelussa.

Oikean sodan syttyessä ei kovin montaa Hornettia ehdi ilmaan kun ne on tuhottu, eli rahaa heitetään kuin Kankkulan kaivoon. Kaiken takana on vain suomalaisten militaristien ja kenraalien jenkkinöyristely. Aikoinaan oli tämä ns. suomettuminen, mutta siitä oli suomalaisille hyötyä, kun taas jenkkien nuolennasta seuraa vain haittaa ja turvallisuusvajetta.

Loppukaneettina odottaisin jonkun viisaan kertovan, mistä otetaan uusien aseiden maksut?

Reino Welling, Jämsänkoski

Työkansan Sanomat 11/2019

Rahaa on mutta ei jokaiselle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *