Rauhan puolesta kapitalismia ja imperialismia vastaan

Kapitalististen tiedotusvälineiden puheet ”sivilisaatioiden yhteentörmäyksestä” tai ” hyvän taistelusta pahaa vastaan” ovat nykytilannetta arvioitaessa  käsitteitä, jotka ovat vailla todellista sisältöä. Oikea lähtökohta arvioida nykytapahtumia saavutetaan tutkimalla nykykapitalismia sekä omistavan luokan ja työväenluokan keskinäisen luokkataistelun tilaa.

Kun sosialistista maailmanjärjestelmää ei entisessä muodossaan ole, kykenevät pääomapiirit vastavoiman puuttuessa toteuttamaan raakaa kapitalistista markkinataloutta. Suomessa tämä merkitsee kaiken yksityistämistä, suurtyöttömyyttä, palvelujen purkamista ja tuloerojen kasvua.

Elämme vaihetta, jossa kapitalistiryhmät käyvät taistelua maailman taloudellisten voimavarojen uusjaosta ja jossa USA pyrkii ylivaltaan. Nykyinen tilanne osoittaa, että kun poliittiset keinot eivät riitä jatkamaan imperialistista jakopolitiikkaa, otetaan käyttöön sotilaalliset keinot.

Tänään näemme kouriintuntuvasti, että markkinatalouskapitalismi on voinut toteuttaa itseään ilman vastavoimaa.

Uusien taloudellisten resurssien hamstraaminen on sisäänrakennettu kapitalismiin. Kapitalistisen maailman taloudelliset lainomaisuudet johtavat siihen, etteivät kapitalistit koskaan pääse sopimukseen sellaisen maailman jaosta, joka pitkään tyydyttäisi kaikkia pääomapiirejä. Ei tilanne tässä suhteessa ole miksikään muuttunut. Ainoa keino uuden vakaaman maailmanjärjestyksen luomiseksi on rajoittaa ratkaisevasti kapitalistien valtaa ja asettaa sen tilalle työväenluokan valta.

Rauhan puolesta tapahtuva työ tulee muuttaa uudelleen taisteluksi imperialismia vastaan. Se tulee yhdistää työväenluokan käymään kapitalisminvastaiseen luokkataisteluun.

Olli Krannila, Eura

xxx

Euralainen Olli Krannila  on Kommunistisen työväenpuolueen (Ktp) perustajajäseniä ja Ktp:n keskusneuvoston jäsen. Hän kertoo lähteneensä ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaliin, koska haluaa ajaa ja puolustaa vähävaraisten, työttömien ja työssäkäyvien etuja.

Olli on ammatiltaan metallimies ja tuli hitsaajana huomaamaan, että jokainen sauma on hitsattava kunnolla. Hän on saanut olla hitsaamassa myös työväenluokan “hinajaa” Ktp:tä, joka on monessa myrskyssä purjehtinut, mutta aina sen saumat ovat kestäneet.

Ktp:n tavoitteet istuvat tähän aikaan kuin nenä päähän. Tavoitteet lähtevät tämän päivän ihmisten pelastamisesta työttömyyden, riiston ja kurjuuden suosta. Ktp:n toiminta perustuu työtätekevän ihmisen perustarpeiden parantamiseen ja rakentamiseen, elämään rauhan maailmassa.

Onko vaatimus täystyöllisyydestä taistelua tuulimyllyjä vastaan? Ei ole. Vaatimus täystyöllisyydestä on oikea. Kapitalismissa se on kova tavoite, missä suurpääoma ohjailee politiikkaa. Sillä muistutetaan kaikkialla näkyvästä ja tuntuvasta kapitalismin kriisistä.

Yhteiskunnan tavoitteena tulee olla täystyöllisyys ja työstä saatava riittävä toimeentulo. Valtion toimintoja on liikelaitostettu, yhtiöitetty ja sitten yksityistetty. Kuntasektorilla on käynnissä vastaava suuntaus. Julkisten toimintojen sijaan on kasvamassa määrin siirrytty ostopalveluihin. Oikeistolaisen politiikan johdosta yksityistäminen etenee yhä uusille aloille, mm. terveys- ja sosiaalipalveluiden lisäksi kaikille kunnan ja valtion toimialoille.

Oikeistolainen EU-politiikka eriarvoistaa kansaa ja yhä useampi elää taloudellisessa niukkuudessa ja köyhyydessä. Näin ei voi jatkua. Suomi on irrotettava Euroopan unionista.

Rauhan puolesta kapitalismia ja imperialismia vastaan

Hakutulokset “Rauhan puolesta kapitalismia ja imperialismia vastaan

  • 22.1.2019 21:58:sta
    Permalink

    Ihan hyvä. Olen samaa mieltä. Mutta mistä saadaan aseet?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *