Ulkoministeriön osastopäällikkö Kimmo Lähdevirta oli saanut tehtäväksi nuhdella 6.12. Tukholmasta Helsinkiin saapuneen Korean Demokraattisen Kansantasavallan suurlähettilään Kang Yon Dokin.

Hallituksen sanoma oli röyhkeydessään ja yksipuolisuudessaan huippuluokkaa. Korean Demokraattisen Kansantasavallan hallitusta vaadittiin noudattamaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmia ja lopettamaan välittömästi tilannetta kärjistävät toimet.

Vain imperialistisen toiminnan hyväksyvä maa, joka alistuu olemaan USA:n käskyläisenä menettelee niin kuin Suomi nyt teki.

Jotta voi ymmärtää nykyisyyttä Korean niemimaalla on hyväksi tuntea menneisyyttä, ainakin viimeisen sadanvuoden ajalta.

Japani miehitti Koreaa vuosina 1910 – 1945. USA:n sotilaat ovat sen jälkeen olleet yli 70 vuotta etelä-Koreassa. USA oli myös Korean sodan sytyttäjä.

Korean sodan 1950 – 1953 jälkeen USA:n pommitusten seurauksena Korean pohjoisosa oli lähes täysin tuhottu. Taistelujen päätyttyä solmittiin sopimus aselevosta, jonka turvin korealaiset ovat eläneet tähän päivään saakka. USA on aina kieltäytynyt rauhansopimuksen solmimisesta, joka olisi rauhoittanut ja vakiinnuttanut tilanteen Korean niemimaalla.

USA:n sotilaat harjoittelevat usean kerran vuodessa hyökkäystä Korean pohjoista osaa, Korean Demokraattista Kansantasavaltaa vastaan yhdessä Etelä-Korean joukkojen kanssa. Parhaillaan maajoukkojen lisäksi USA:n kolme lentotukialusta ja muita laivoja väijyy Korean lähivesillä.

Eläminen Korean Demokraattisessa Kansantasavallassa on vaatinut ja vaatii valmistautumista hyökkäykseen minä hetkenä tahansa. Onkin ymmärrettävää rakentaa puolustusjärjestelmä, jolla maan yhteiskuntajärjetelmää voidaan suojata. Tähän on perustunut ydinaseenkin rakentaminen.

Ne maat, joilla on jo ydinase, USA, Venäjä, Englanti, Ranska, Kiina, Intia, Pakistan ja Israel kieltäytyvät itse ydinaseriisunnasta. Suomi puolestaan hyväksyy ydinasevaltioiden olemassaolon ja toiminnan, koska minkäänlaista nuhtelua niille ei ole annettu.

USA on määrännyt lisää pakotteita Korean Demokraattiselle Kansantasavallalle ja vaatinut Kiinaa ja muita maita lisäämään pakotteita. USA on jopa uhannut tuhota koko maan. Näköjään Suomen poliittinen johto haluaa tässäkin olla hjelppimässä USA:ta. Satavuotiaalle Suomelle tulevaisuus ei näytä hyvältä, jos tällä sotia ihannoivalla ja muita maita alistavalla toimintatavalla jatketaan eteenpäin.

Hannu Harju
varapuheenjohtaja
Kommunistinen Työväenpuolue

Röyhkeys huipussaan – hallitus nuhteli 100 v. -juhlaan kutsutun KDKT:n suurlähettilään

Hakutulokset “Röyhkeys huipussaan – hallitus nuhteli 100 v. -juhlaan kutsutun KDKT:n suurlähettilään

  • 8.12.2017 16:51:sta
    Permalink

    Imperialistien, ennen kaikkea USA uhkailevat suvereenia Pohjois-Koreaa. Imperialistien suunnitelmat pohjautuvat Pohjois-Koreaa koskien näiden luonnonvarojen haltuunottoa, siis ryöstämistä Mutta Pohjois-Koreaa on hyvin valmistellut puolustuksensa. Lopuksi! En ole koskaan kuullut Pohjoiskorean hyökkäävän jonkun kipmppuun. Mutta USA..

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *