PAME:n edustajat  Kreikasta olivat vieraina Serbian ammattiliittojen konferenssissa, joka  järjestettiin 2. maaliskuuta Belgradissa. PAME esitti tervehdyksensä konferenssille sekä osallistui moniin oheistapahtumiin ja  tapasi mm. Mladenovacin lakkoilevia linja-autokuljettajia.

PAME: n toimeenpanevan sihteeristön jäsen Nikos Papageorgiou puhui konferenssissa ja ilmaisi solidaarisuutensa taisteluissa palkkojen ja työolojen parantamisen puolesta. Hän vieraili myös rakennuksissa ja alueilla, joihin Yhdysvaltojen, Naton ja EU:n pommitukset  olivat vuonna 1999 iskeneet.

Nikos Papageorgiou mainitsi puheessaan mm:

“Konferenssi on kuin 20 vuotta sitten tapahtunut  PAME:n perustamiskokous. Olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että naapurimaissamme toimivat tämänkaltaiset organisaatiot. Meillä  on monia yhteisiä ongelmia  ja olemme kehittäneet ystävyys- ja yhteistyösuhteita, solidaarisuussuhteita ja yhteisiä toimia keskenämme. Maailman ammattiliittojen kautta taistelemme kaikkien työntekijöiden yhteistä vihollista vastaan  – hyväksikäyttöä ja imperialismia vastaan.

Kaksikymmentä vuotta sitten, kun Yhdysvaltain, Naton ja EU:n murhaajat aloittivat  hyökkäyksensä kansaanne vastaan, PAME ja sen sadat ammattiliittolaiset  tekivät ensimmäisen ulkomaisen matkansa käymällä pommituspäivinä Jugoslaviassa, ojentamalla kätensä ihmisille, Serbian työntekijöille, jotka vastustivat imperialismia.

Tänään, 20 vuotta imperialistien maaliskuussa 1999 käynnistämän sodan jälkeen, olemme jälleen täällä, koska työntekijöiden taistelu jatkuu. Imperialistien, heidän liiketoimintaryhmiensä ja hallitustensa hyökkäys jatkuu, ja siksi me jatkamme ja laajennamme omaa taisteluamme.

Jatkamme taistelua, luokkataistelua,  kansainvälisen solidaarisuuden ja kansojen ystävyyden tiellä. “

Työkansan Sanomat/ Kaisa Laine

Serbian ammattiliittojen konferenssi Belgradissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *