Panama-paperit, Paratiisin paperit ja vastaavat ovat nimiä paljastuksille, joita on tehty veroparatiisien kätketyistä rahoista ja keinottelusta. Veronkierto ja rikollisuus on iso osa kapitalismia ja paljastuksia on tiedossa lisää. Ne liittyvät mikä minkin tahon kilpailuasetelmiin, riippuen siitä milloin paljastetut tai milloin paljastajat siitä hyötyvät.

Miksi esitätte hämmästynyttä? Te teeskentelette! Näin jyrähti Kreikan kommunistisen puolueen (KKE) europarlamentaarikko Sotiris Zarianopoulos EU:n parlamentin kokouksessa. Zarianopoulos totesi puheenvuorossaan EU:n ja hallitusten olevan vastuussa nykymenosta.

– Te täällä Euroopan Unionissa ja hallituksissa, ettekö juuri te tee lakeja tarjoten kaikkea mahdollista investoijille ja voitoille? Nälkäpalkkoja ja -eläkkeitä, työolojen riistoa työntekijöille. Laittomat kaupankäynnit ovat murusia niiden laillisten pääoman verovapauksien rinnalla, joita revitään kansan raskaasta verotuksesta. Ne erilaiset sijoitusrahastot, joille myytte lainoja – eivätkö ne sijaitse veroparatiiseissa? Muka tuomitsette ne, ja heti kutsutte ne taas takaisin tekemään investointeja uusilla verovapauksilla.

– Ne teennäiset puolueiden väittelyt, kuka on sekaantunut mihinkin ja kuka mitäkin paljastaa, eivät peitä sitä tosiasiaa, että kaikki miljardit ovat syntyneet siitä yhteiskunnallisesta riistosta, jota kaikki palvelevat. Äärioikeiston, taantumuksellisten, sosialidemokraattien ja ns. ”uusvasemmiston” kyyneleet ovat teeskentelyä!

– Oikeudenmukainen kehitys systeemissä, joka on epäoikeudenmukainen, ns. hyvämoraalinen kapitalismi, sitä ei ole. Se on ja tulee aina olemaan paratiisi harvoille ja riistoa monille. (TKS/Kaisa Laine)

Työkansan Sanomat 13/2017

Sotiris Zarianopoulos: Hyvämoraalista kapitalismia ei ole

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *