Suuri ilmastomarssi Helsingissä – maapallo ei kestä kapitalismia!

Lähes 10 000 huolestunutta ihmistä osoitti lauantaina 25.10. Helsingissä mieltä ilmaston lämpenemistä ja siitä vastuussa olevia poliitikkoja vastaan. Vaatimus oli tiukka ja selkeä: puheiden aika on ohi, nyt tarvitaan tekoja!

 

Ilmaston lämpeneminen ja sen seuraukset nousivat uudella ja hälyttävällä tavalla julkisuuteen, kun hallitustenvälinen ilmastomuutospaneeli IPCC julkaisi 8.10. erikoisraporttinsa. Sen mukaan ilmaston keskilämpötilan 1,5 asteen nousulla verrattuna esiteolliseen aikaan on merkittäviä vaikutuksia elämään maapallolla. Raportissa käydään läpi näitä vaikutuksia verraten niitä kahden asteen keskilämpötilan nousuun.

 

Senaatintorin mielenosoitusta ja sitä seurannutta suurta ilmastomarssia eduskuntatalolla oli järjestämässä noin 30 eri kansalaisjärjestöä. 

Kommunistinen työväenpuolue ja puolueen nuoriso-osasto Kommunistiset Nuoret -KTP olivat mukana ilmastomarssilla näkyvällä tunnuksella Kapitalismi = Ympäristötuho. Jaossa oli myös puolueen ympäristökannasta kertova lentolehtinen ja Työkansan Sanomat lehti.

 

Työkansan Sanomat 12/2018

Suuri ilmastomarssi Helsingissä – maapallo ei kestä kapitalismia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *