Suomen, Ruotsin ja Norjan Lapissa järjestetty kahden viikon ilma- ja maasotaharjoitus päättyi 2. kesäkuuta. ACE -17 sotaharjoitukseen osallistui yli sata lentokonetta yhdestätoista maasta sekä myös maavoimia. NATOlla on käynnissä vastaavia sotaharjoituksia tauotta koko Euroopan alueella.

Sotaharjoituksen johtovastuu oli Suomella ja armeijan komentopaikkana toimi Rovaniemi. Harjoitukseen osallistuvista maista kahdeksan oli NATO-maita. Kenraalien ”lentotoimintaharjoitus” oli yksi niistä NATOn sotaharjoituksista, joka on suunnattu Venäjää vastaan.

Sotaharjoituksessa oli mukana mm. B-52 pommikoneita, josta yksi lensi viime viikolla Itämerellä Venäjän rajaa viistäen. Venäläinen hävittäjä tunnisti pommittajan ja käännytti sen loitommalle kansainväliseen ilmatilaan.

B-52 pommikoneet ovat todellisia kuolemankoneita. Ne myrkyttivät vuosikausia kemiallisilla aseilla Vietnamin maaperää ja kylvivät napalmia naisten ja lasten niskaan. Nykyisin ne pommittavat Lähi-idässä ja uhkaavat mm. Korean niemimaan tulevaisuutta.

Ktp on vaatinut Suomen vetämistä pois kaikista sotaharjoituksista, joissa USA ja NATO ovat järjestäjinä ja mukana.

 

Työkansan Sanomat 8/2017

Työkansan Sanomat: NATOn sotaharjoitus päättyi Lapissa

Vastaa