Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on osallistunut 1988 perustamisensa jälkeen Suomessa kaikkiin eduskunta- ja kunnallisvaaleihin. Puolueen yli 30-vuotisen toiminnan aikana näitä vaaleja on ollut kaikkiaan 15. Talkootyötä ilman rahaa on ollut paljon.

Osallistumisen linjan ja viime toukokuun edustajakokouksen päätöksen mukaan Ktp oli mukana myös tämän vuoden huhtikuun 14. eduskuntavaaleissa. Puolueen ja kommunistien äänimäärä nousi nyt pitkän alamäen jälkeen.

Ktp sai 1991 ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan 6 200 ja 2015  enää vain 1 100 ääntä. Nyt äänimäärä nousi kahdellasadalla, 1 300 ääneen. Käänne on merkittävä, sillä puolueella oli minimimäärä ehdokkaita, ei taloudellisia resursseja ja porvarimedian syrjintäkin edellisvaalien tapaan lähes täydellistä.

On todettava, että 1997 tapahtunut uuden Skp:n perustaminen on vaikuttanut  Ktp:n vaalimenestykseen. Uusi Skp sai 1999 ensimmäisissä eduskuntavaaleissaan 20 500 ääntä, missä oli mukana myös Ktp-osuutta.

Nyt Skp on todellisuudessa romahtanut alle 4 000 äänen hiipuvaksi puolueeksi. Eikä ihme, sillä Skp:n johto on julistautunut feministiseksi, moniarvoiseksi ja punavihreäksi EU-puolueeksi. Kovin kaukana on siis sosialismi, kommunismi ja demokraattinen sentralismi.

Ktp:n nousun perusta, muuallakin kuin eduskunta- ja kunnallisvaaleissa, on marxismi-leninismissä ja tietoisessa toiminnassa. Puolueelle on perustettu nuoriso-osasto KN-KTP, nettiradio ja videotuottaja Kovaääninen, Työkansan Sanomia sekä muuta tiedotustoimintaa on kehitetty ja opintotoimintaa on usealla paikkakunnalla.

Tästä on hyvä jatkaa, kun Ktp:n keskusneuvosto kokoontuu toukokuun puolivälissä päättämään puolueen tulevasta toiminnasta ja kommunistien voimien kokoamisesta kapitalismin vastaiseen taisteluun.

Vappu 1.toukokuuta

Vappu punaisine lippuineen on perinteinen työväenluokan kansainvälinen taistelu- ja juhlapäivä. Miljoonat työtätekevät kokoontuvat tänäkin Vappuna ympäri maailmaa marsseille, laulamaan työväen taistelulauluja ja juhlimaan kevään vapaapäivää.

Ktp:n perusjärjestöillä on useita omia Vapun tilaisuuksia ja puolueen jäsenet osallistuvat mm. ay-liikkeen yhteisille Vappumarsseille. Näin jatkamme omalta osaltamme työväenluokan taisteluperinteitä, solidaarisuuden hengessä, joukkovoimalla.

Kaikkien maiden työtätekevät – liittykää yhteen! 

Authors

22.4.2019 Pääkirjoitus: Ktp nousee ja kokoaa kommunistit kapitalismin vastaiseen taisteluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *