Kaikille työntekijöille!

Postin työtaistelu on yksi uuden alkavan lakkokauden ilmiö.  Postin henkilökunta on joutunut tähän tilanteeseen kapitalismin välttämättömän kehityksen tuloksena.

Jokainen meistä työntekijöistä tuntee omassa nahassaan viimeaikaiset panokset työnantajan ja yritysten omistajien puolesta. Ne tuovat epävarmuutta, pelkoa ja vihapuhetta meidän työ- ja yksityiselämäämme.

Pitää muistaa, että suomalaisten työtaistelun historiassa on ollut kokemuksia tällaisista tilanteista. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun yhdistyneet ja työtaistelun teorialla aseistetut työläiset kestävät taistelussa porvaristoa ja porvarien hallituksessa olevia valehtelijoita vastaan.

Vastaavasti meidän lukutaidottomuutemme ja hajaantuneisuutemme antaa porvariston jatkaa taskujensa täyttämistä leikkaamalla työttömyysturvasta, eläkkeistä, sairaanhoidosta, lomista, opiskelusta ja lasten varhaiskasvatuksesta.

Vain ja ainoastaan yhdessä, ammatista, iästä, sukupuolesta, kansalaisuudesta ja muista eroista riippumatta, työläiset voivat tehdä tarvittavat muutokset.

POSTIn Palkanalennuksessa on taustalla hallitusten julkisten palveluiden yksityistämisen politiikka, jota kaikki eduskuntapuolueet ovat vuorollaan olleet tekemässä 1990-luvulta alkaneen Suomen EU-sidonnaisuuden seurauksena. Suomen oman väestön palveluksi tarkoitetut lakisääteiset postipalvelut ja koko toimiala on avattu kotimaiselle ja ulkomaiselle kilpailulle. Nyt yritetään  maksattaa työntekijöillä tämä POSTIn toimintojen yksityistämisen aiheuttama kapitalistinen kilpailu. 

KTP omasta puolestaan tukee kaikin olemassa olevin voimavaroin postin lakkoilijoita, sekä kutsuu kaikkia muita tietoisia työntekijöitä tukemaan heitä.

Kommunistinen työväenpuolue 4.9.2019

Ktp: Kaikki tuki Postin työntekijöiden työtaistelulle

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *