Ktp tuomitsee imperialismin hyökkäyksen Syyriassa: Kapitalismi aiheuttaa sodat – vain yhtyneet työläiset voivat ne lopettaa

Turkin hyökkäys todistaa, että pääoman sisäisiä ristiriitoja ei enää ollut mahdollista ratkaista valtion piirissä eikä sen sisäisillä rahavaroilla, johtaen siihen, että ne alkoivat väistämättä tulvia rajojen ulkopuolelle aseellisen konfliktin muodossa. Kaikkien maiden porvaristot valmistelevat ja käynnistävät sotia kilpaillessaan omista eduistaan. Ne eivät itse pysty lopettamaan tätä ikuista kilpailun kierrettä, ainoastaan luokkatietoiset työläiset kykenevät siihen.

Hyökkäys Syyriaan on uusin käänne lännen porvariston rahoittamassa imperialistisessa sodassa maan hajottamiseksi ja luonnonvarojen valtaamiseksi. Syyriaa vastaan suunnatut toimet rikkovat näennäisiä kansainvälisiä lakeja ja YK:n päätöksiä, näyttäen ei vain Turkin, mutta myös koko kansainvälisen porvariston tekopyhyyden.

Sodat eivät ole ainoastaan aseellista toimintaa, niihin liittyy myös pitkään jatkunut asevarustelu. Nämä aseet, jotka porvaristo omia työläisiään käyttäen suuntaa muiden maiden työläisiä vastaan, ovat myös työläisten valmistamia. Täytyy myös muistaa, että vain työläiset voivat lopettaa omien työtovereidensa tappamisen, ja heidän tulee se tehdä.

Myös Suomen aseteollisuus on käynyt kauppaa Turkin kanssa. Aseiden myyminen on odotettavissa porvaristolta ja on selkeästi tuomittava, mutta se ei vielä riitä. Suomen työväen tulee ymmärtää, että he voivat seisauttaa asetuotannon ja osaltaan estää kansojen teurastuksen.

Oli sodan tulos mikä tahansa, työväenluokka häviää joka tapauksessa. Sodan voivat lopettaa vain työläiset, ottamalla vallan omiin käsiinsä ja lopettamalla kapitalistinen kaaos.

Kaikkien maiden työläiset, liittykää yhteen!

Kommunistinen työväenpuolue

poliittinen toimikunta

Ktp tuomitsee imperialismin hyökkäyksen Syyriassa: Kapitalismi aiheuttaa sodat – vain yhtyneet työläiset voivat ne lopettaa

Hakutulokset “Ktp tuomitsee imperialismin hyökkäyksen Syyriassa: Kapitalismi aiheuttaa sodat – vain yhtyneet työläiset voivat ne lopettaa

  • 18.10.2019 19:30:sta
    Permalink

    Turkki huomasi PKK: autonomisen alueen tulevaisuuden vaikutukset Syyrian rikkauksilla, joten sota on sijoitus?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *