Ktp:n 22. edustajakokous: Suomen on palattava puolueettomuuden, naapuriystävyyden ja rauhan politiikkaan

USA:n johtamat länsimaat ovat ottaneet väkivallan käytön ja sodat ulkopolitiikkansa ensisijaiseksi työkaluksi. Sen tuhoisat seuraukset on koettu Lähi-idässä sekä Pohjois- ja Keski-Afrikassa. Valtioita ja kansoja hajotetaan, miljoonat ovat kuolleet ja ajettu pakolaisuuteen.

 

Elämme kapitalismin pysähtyneisyyden ja imperialistisen kapitalismin hyökkäyksen aikaa. Nyt Eurooppa on vedetty tukemaan imperialismin hyökkäystä. Eikä Suomi ole syrjässä tästä turmiollisesta kehityksestä.

 

Suomi on sidottu EU-jäsenyyden ja Nato-sopimusten seurauksena vihamieliseen, Venäjän vastaiseen pakote- ja sotapolitiikkaan. Se on merkinnyt sotien jälkeisen ystävyys-, rauhan- ja puolueettomuuspolitiikan hylkäämistä.

 

Suomen ulkopoliittinen johto ja eduskunta ovat vastuussa ulko- ja turvallispolitiikan linjan vahingollisesta täyskäännöksestä. Samalla päätösvaltaa on siirretty yhä enemmän oikeistoa lähellä olevalle kenraalikunnalle.

 

Vuosi sitten allekirjoitettua Suomen ja Naton välistä Isäntämaasopimusta testataan parhaillaan. Nato-maiden joukkoja ja sotakalustoa osallistuu kymmeniin sotaharjoituksiin  Suomen maaperällä.

 

Nyt isäntien joukossa ovat myös USA:n asevoimat, jotka ovat kutsuneet itsensä panssareineen Niinisaloon, hävittäjineen Rissalaan ja maihinnousualuksineen Hankoniemeen. Näistä kenraalien välisistä kutsuista kerrottiin  eduskunnalle ja julkisuudessa vasta tietovuotojen pakottamana.

 

USA ei ole maassamme puolustamassa Suomea ja rauhaa. Se on  täällä puolustamassa strategisia etujaan ja piirittämässä Venäjää. Näitä tavoitteita toteutetaan nyt Suomen sotaharjoituksissa, jotka on kytketty USA:n johtamaan Euroopan laajuiseen sotaoperaation nimeltä Atlanttinen Päätös.

 

Puolueettomuuspolitiikan hylkääminen, Nato-sopimukset ja sodan valmistelu ovat työtätekevien etujen vastaisia hankkeita. Emme tarvitse sotaharjoituksia ja sotia, tarvitsemme  työtä ja rauhaa.

 

Suomi irti Nato-sopimuksista, Nato-jäsenyyden valmistelusta ja USA:n sotapolitiikasta!

 

Kommunistinen Työväenpuolue – Rauhan ja Sosialismin puolesta r.p.

 

  1. edustajakokous Porvoossa 7.-8.5.2016

 

 

 

 

Työkansan Sanomat  6/2016

Ktp:n 22. edustajakokous: Suomen on palattava puolueettomuuden, naapuriystävyyden ja rauhan politiikkaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.