On todettava ainoastaan yksi asia tämän liiton 70. vuosipäivänä: NATO on tuhottava!

NATO perustettiin 70 vuotta sitten tehtävänään pysäyttää sosialismi ja toisen maailmansodan jälkeen vahvistuneen Neuvostoliiton ideologinen, poliittinen ja sotilaallinen vaikutusvalta. Perustamisensa jälkeen NATOsta tuli yksi antikommunismin päämajoista sekä imperialistinen liittoutuma nousevan työväen kukistamiseksi.

NATOn suorilla sotilaallisilla hyökkäyksillä ja ydinaseilla uhkailuun vastattiin vuonna 1955, kun Varsovassa solmittiin sosialististen maiden välillä sopimus yhteistyöstä, ystävyydestä, ja keskeisestä avunannosta.

Sissitoiminnan vastaisten organisaatioiden keskuksena NATO vastasi jäsenmaidensa kommunisteja vastaan suoritetuista rikollisista hyökkäyksistä. Ja antamalla sosialistisissa maissa suojaa vastavallankumouksellisille toimille sekä manipuloimalla ja nostamalla valtaa mieleisiään hallituksia se oli imperialistien laajentumistavoitteita palveleva väline.

NATOn perustamisen tuhoisa seuraus oli myös aseiden kilpavarustelu, joka mahdollisti valtavat pääomatuotot kapitalistimaiden monopoleille, ja joka pakotti kehittyvät sosialistimaat suuntaamaan resursseja pois työväenluokan elinolojen parantamisesta.

Imperialismi vauhdittaa nyt aggressiotaan Ukrainassa, Balkanissa, Lähi-idässä, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa, ja koko maailmassa. Yhdysvallat käyttää NATO-jäsenyyttä keinona vakiinnuttaa hegemoniansa Latinalaisessa Amerikassa vaikuttamalla kätyreidensä hallitsemien maiden, kuten Brasilian ja Kolumbian, poliittisiin linjauksiin. Toisaalla se ruokkii nationalismia Balkanin maissa niiden kansoja riistääkseen. Aloitteita on myös tehty Lähi-idässä Iranin vastaisen arabimaiden blokin luomiseksi pääomaa palvelemaan.

Viimeisimmässä NATO-kokouksessa hyväksytty päätös “puolustusmenojen” lisäämiseksi on selkeä käsky jokaiselle jäsenmaalle leikata ihmisten perustarpeista sotakoneiden ruokkimiseksi. Nopeuttamalla ydinasevarustelua NATO asettaa ihmiskunnan tulevaisuuden vakavan uhan alaiseksi.

Toisaalta imperialistisen kapitalismin kriisi syvenee, mikä on nähtävissä imperialististen liittojen löyhentymisessä, Euroopan imperialistimaiden tavoitellessa omia päämääriään, ja kapitalismin vakuuttavuuden rapistumisessa.

“Turvallisuutta ja puolustautumista” verukkeina käyttäen solmittu EU-maiden välinen PESCO-sopimus oman sotakoneen luomiseksi ja useat maininnat eurooppalaisesta armeijasta on ilmentymä tästä kriisistä. Mutta vaihtoehto NATOlle ei voi olla toinen kapitalistinen sotilasliittoutuma Euroopassa tai muualla maailmassa. Ainut keino turvata rauha kapitalistiselta aggressiolta on sosialismi, työväenluokkien välinen ystävyys.

NATO on 70 vuotta toiminnassa ollut sotaorganisaatio. Tämä 70 vuotta pitkä rikollinen historia on täynnä valheita, kiristystä, murhia, ja verilöylyjä. On todettava ainoastaan yksi asia tämän liiton 70-vuotispäivänä: NATO on tuhottava! Ihmiskunta tulee voittamaan rauhan ja turvallisuuden arkkivihollisen, imperialismin, ja sen organisaatiot kuten NATO, PESCO ja EU.

Tästä syystä vallankumouksellisen NATOn vastainen taistelu ei voi koskaan poistua kommunistien ohjelmistosta. Euroopan Kommunistien Aloitejärjestön jäseninä me jatkamme taistelua kaikkien NATO-tukikohtien lakkauttamiseksi sekä NATOn ja sen kätyreiden heittämiseksi pois maistamme. Me jatkamme yhteistä taisteluamme tuota rikollisjärjestöä vastaan ennen kuin se voi aiheuttaa enempää tuhoa. Me jatkamme organisointia sosialismin ja kommunismin toteuttamiseksi.

Alas imperialismi!

Kauan eläköön sosialismi!

Euroopan Kommunistien Aloitejärjestön sihteeristö, 6.4.2019

(Käännös Niko Kallionalusta)

On todettava ainoastaan yksi asia tämän liiton 70. vuosipäivänä: NATO on tuhottava!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kommentit käsitellään CleanTalk-pilvipalvelussa roskapostikommenttien suodattamiseksi. Näitä tietoja säilytetään palvelun lokitiedoissa 7 päivää jonka jälkeen ne poistetaan.