Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Antikommunismin valheellinen propaganda

Huolimatta kapitalistiluokan ja sen kätyrien vuosikymmenien hokemasta, että marxismi on muka kuollut ja sosialismi on muka tuhoon tuomittu järjestelmä, kokevat porvarit silti tarpeelliseksi hyökätä jatkuvasti marxismia, sosialismia ja kommunisteja vastaan. Porvarit haluavat varmistaa, että ihmiset eivät menetä uskoaan nykyiseen kapitalistiseen järjestelmään ja ala etsiä parempia vaihtoehtoja.
Kapitalistiluokan propaganda väittää sosialismia ihmisluonnon vastaiseksi järjestelmäksi, joka toimii ainoastaan teoriassa, mutta ei koskaan käytännössä. Nämä väitteet ovat klassista propagandaa. Ne ovat helposti mieleenpainuvia hokemia, joilla ei lopulta kuitenkaan ole paljoakaan sisältöä tai totuuspohjaa.

Sotiiko sosialismi ihmisen luontoa vastaan?

Sosialismi ei ole sen enempää ihmisluontoa vastaan kuin muutkaan järjestelmät. Suurimman osan historiastaan ihmiset ovat eläneet metsästäjäkeräilijä-heimoissa, joissa ei tunnettu luokkia eikä yksityisomaisuutta. Karl Marx kutsui tätä primitiiviseksi kommunismiksi. Kuitenkin tämä eroaa huomattavasti modernista sosialismista. Teknologian kehittyessä, erityisesti maatalouden kehityksen myötä, keksittiin viljelysmaan sekä karjan yksityisomistus ja alkoi syntyä ensimmäisiä suuria yhteiskunnallisia luokkajakoja.

Tuhansia vuosia myöhemmin olemme päätyneet kapitalismiin. Olisi naurettavaa sanoa kapitalismin olevan esimerkki siitä miten ihminen käyttäytyy luontonsa perusteella. Niin sanotussa luonnontilassa kasvanut ihminen ei osaa käydä kauppaa, viljellä maata, ei edes puhua yhtään maailman virallisista kielistä. Kaikki nuo asiat kuuluvat sivilisaatioon, joka on pitkän historiallisen kehityksen tulos, aivan kuten kapitalismi, feodalismi, orjayhteiskunta ja muut taloudelliset järjestelmät. Ihmisellä on selvästi potentiaalia monenlaisiin yhteiskunnallisiin järjestelmiin.

Sosialismi toimi Itä-Euroopassa ja Neuvostoliitossa yli puoli vuosisataa. Ja ihmiset pystyivät elämään sellaisessa järjestelmässä aivan hyvin. Se, että kylmän sodan seurauksena sosialismi noissa maissa loppui, ei muuta tuota tosiasiaa.

Ovatko sosialismissa kaikki laiskoja?

Niin huvittavalta kuin se kuulostaakin, porvarien propaganda väittää usein sosialismin tekevän ihmisistä laiskoja. Tämä perustuu harhaluuloon. Sosialistisissa maissa ihmiset saivat palkkaa työnsä määrän ja laadun mukaan. Toisin sanoen heillä oli taloudellinen intressi työskennellä enemmän ja edetä vaativampiin tehtäviin. Lisäksi heillä oli siihen mahdollisuus, sillä koulutus oli kaikkien saatavilla.
Sosialistiset maat pyrkivät myös täystyöllisyyteen. Esimerkiksi Neuvostoliitossa jokaisella kansalaisella oli oikeus työpaikkaan. Tämä on huomattavasti järkevämpää ja tehokkaampaa kuin pitää ihmisiä työttömänä.

Suomessa on tällä hetkellä reilut puoli miljoonaa työtöntä, jotka elävät erilaisilla valtion tuilla. Puhumattakaan alityöllistetyistä jotka myös saavat toimeentulotukea. Kapitalistit eivät halua palkata näitä ihmisiä, vaan mieluummin jättävät heidän elättämisensä veronmaksajien harteille. Sosialismissa nämä ihmiset tekisivät hyödyllistä työtä ja saisivat siitä palkkaa.

Totalitarismi

Porvaristo tykkää myös haukkua meitä kommunisteja demokratian vihollisiksi. Tämäkin on vain valhetta ja tekopyhyyttä.
Kapitalismissa valtaa pitävät kapitalistit ja heidän apureinaan toimivat porvaripoliitikot. Monissa kapitalistisissa maissa ei ole parlamenttia tai minkäänlaista edustuksellista demokratiaa. Kuuba oli oikeistolainen diktatuuri ennen kuin siellä tapahtui sosialistinen vallankumous. Ennen sosialismia Vietnam oli Ranskan siirtomaa eikä edes itsenäinen valtio. Yhdysvallat järjesti Chilessä aseellisen vallankaappauksen, jossa demokraattisesti valittu sosialistipresidentti Salvador Allende syöstiin vallasta ja tilalle tuli Pinochetin kapitalistinen sotilasdiktatuuri.

Demokratia ei ole mitenkään kytköksissä kapitalismiin, se ei ole edes kapitalismille tyypillistä. Päinvastoin ne ovat keskenään ristiriidassa. Kommunistit sen sijaan haluavat yhteiskunnan, jossa talous, tuotantolaitokset, pankit yms. on otettu koko yhteiskunnan käsiin ja laitettu palvelemaan ihmistä kapitalistien voittojen sijaan. Niiden tulee olla kansan demokraattisessa valvonnassa, eikä harvojen rikkaiden mielivallan kohteena.

Demokratian täytyy ulottua talouteen. Ei voida puhua oikeasta demokratiasta jos rikas eliitti yhä päättää ihmisten työpaikoista ja toimeentulosta.

Työkansan Sanomat 1/2018

Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Antikommunismin valheellinen propaganda

Hakutulokset “Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkinen: Antikommunismin valheellinen propaganda

  • 29.1.2018 00:14:sta
    Permalink

    On hienoa, että puolueen johdossa on järkevällä tavalla asioita selventäviä tovereita!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *