Karttaa katsomalla käy selväksi, että Yhdysvaltojen johtama sotilasliitto NATO piirittää Venäjää. NATO on ottanut komentoonsa ison osan hajotetun Neuvostoliiton tasavalloista ja lähes kaikki Euroopan entiset kansandemokratiat. Lisääkin NATO haluaisi, mutta pikamarssin aika on nyt ohi.

Sotilaallisen piirityksen ohella kuvaan kuuluvat Yhdysvaltojen ja EU:n asettamat erilaiset Venäjä-vastaiset taloudelliset pakotteet ja diplomaattinen painostus. Molemmista on saatu viime aikoina lukea ja kuulla länsimedian hyvinkin yksityiskohtaisia selostuksia.

Venäjän maaliskuun presidentinvaalien tulos oli länsimaille paha pettymys. Istuva presidentti Vladimir Putin sai 77 % annetuista äänistä. Moskovassa Putin sai 71 % ja Pietarissa 75 % annetuista äänistä. Äänestysprosentti nousi 2012 presidentinvaaleista ja oli lähes 68%.

Vaalien tulos osoitti, että länsimaiden yritys vaikuttaa vaaleissa epäonnistui pahasti. Lännen tukema ”oppositio” kutistui prosenttiliikkeeksi. Tämä ei tule kuitenkaan vaikuttamaan Yhdysvaltojen ja EU:n yrityksiin hajottaa Venäjää sisältäpäin ja päästä käsiksi maan luonnonvaroihin ja energiasektoriin.

Lännen tuskaa lisää vielä sekin, että Venäjän kahden kommunistisen puolueen asettamat ehdokkaat menestyivät kohtalaisesti niin kaupungeissa kuin maaseudulla. Pavel Grudinin ja Maxim Suraikin saivat yhteensä 13% annetuista äänistä. Ktp:n veljespuolueella Venäjän kommunistisella työväenpuolueella ei ollut presidentinvaaleissa omaa ehdokasta.

Suomen Pankin BOFIT viikkokatsaus 22.3. kertoo: ”Vaalitulosten selvittyä Putin mainitsi tulevan kautensa keskeisiksi kysymyksiksi talouskasvun ja maan puolustuskyvyn turvaamisen, mikä heijastelee hänen maaliskuun alun puhettaan. Jo viime viikolla Putin määräsi presidentinhallinnon valmistelemaan uusia ukaaseja kansallisten tavoitteiden (esim. köyhyyden puolittaminen ja Venäjän nostaminen maailman viiden suurimman talouden joukkoon) toteuttamiseksi seuraavien kuuden vuoden aikana.”

Venäjän puolustusmenot alenivat viime vuonna. Sama suuntaus jatkuu myös tänä vuonna. Maan talous kohenee jatkossakin, kun öljyn hinta on nyt noussut kaksinkertaiseksi vuoden 2014 pohjahinnasta, 35 dollarista 70 dollariin tynnyriltä. Köyhyyskin on näin puolitettavissa.

Työkansan Sanomat 5/2018

Authors

Pääkirjoitus: Länsi painostaa Venäjää – Venäjä ei peräänny

Hakutulokset “Pääkirjoitus: Länsi painostaa Venäjää – Venäjä ei peräänny

 • 5.4.2018 19:43:sta
  Permalink

  Puolustusmenojen kohdalla haluan mainita,että sillä ei ole tekemistä BNB:n tai sotilasbudjetin suuruuden kanssa yhtään mitään.
  Venäjän fyysikot ja erinomaiset insinöörit sekä työläiset ovat kehittäneet 20 mach ohjuksen (muun muassa) joka tekee USA:n
  ohjuskilvet hyödyttömiksi.
  Pentagon kenraalit tietävät tämän.
  Tämä saa NATO pankkiiriarmeijan miettimään kannattaako suunniteltu ryöstöretki itään.Tietojeni mukaan Venäjä
  pystyy tuhoamaan USA:n puolessa tunnissa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *