Kokoomuksen ehdokkaana 2012 presidentiksi noussut Sauli Niinistö haluaa toiselle kaudelle. Tämä aiotaan varmistaa valitsijayhdistyksen avulla. Yhdistyksen taustalla toimivat kokoomus sekä suomalaisen talouden ja politiikan eliitit.

Niinistö kävi edellistä vaalikampanjaansa markkinoimalla itseään” työväen presidenttinä”. Tällä kertaa kampanjaa viritellään suuremmalle yleisölle, sillä Niinistö haluaa jäädä historiaan ”koko kansan presidenttinä”. Työväen presidenttiä ei ole nähty, koko kansan presidenttiäkään tuskin tullaan näkemään.

Niinistön kuuden vuoden menoa on arvioitava talouden sekä ulko- ja turvallispolitiikan tapahtumien valossa.

Kapitalismin kriisi on runnellut Suomea Niinistön koko presidenttikauden ajan. Kriisiä on seurannut talouden lama, puolen miljoonan työtätekevän joukkotyöttömyys, lähes miljoonan köyhyys ja velkaantuminen. Oikeistohallitukset ovat yrittäneet selvitä kriisistä ja pelastaa kapitalismia leikkaus- ja kiristyspolitiikalla.

Niinistö on tukenut oikeistopolitiikkaa aloittamalla mm. keskustelun palkkojen alentamisesta, vaatimalla ”laittomien lakkojen” rangaistusten kiristämistä sekä esittämällä työurien pidentämistä opiskeluaikoja lyhentämällä ja eläkeläisten osa-aikatyön lisäämistä.

Vaikka EU-politiikka kuuluu pääministerin vastuulle ja työhön, on Niinistö liputtanut avoimesti myös EU:n määräämien Venäjän vastaisten talouspakotteiden puolesta.

Suomen uuden perustuslain mukaan presidentti ja hallitus vastaavat yhdessä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Niinistön mielipide painaa varmasti enemmän kuin puolet Ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan kokouksissa.

Niinistön vielä puoli vuotta jatkuvan kauden aikana Suomea on viety askel askeleelta sotilasliitto Naton sisälle. Suomalaisia upseereita koulutetaan Naton komentokeskuksissa ja USA:n sotilastukikohdissa. Sotaharjoitukset Nato-maiden kanssa ovat lisääntyneet jyrkästi. Suomalaissotilaita on kahdella mantereella ”kouluttajina” Naton ja USA:n sodissa.

Kaikkein vaarallisinta kehitystä on kuitenkin Suomen yleinen militarisointi valtavine aseostoineen, Naton kanssa solmittu Isäntämaasopimus sekä USA:n kanssa vahvistettu kahdenvälinen sotilaallinen ja tiedusteluyhteistyö.

Työtätekevillä ei ole mitään syytä olla tukemassa Niinistön ja hänen taustajoukkojensa perustamaa valitsijayhdistystä.

Pääkirjoitus 

Työkansan Sanomat 8/2017

Pääkirjoitus 10.6.2017: Niinistön kuusi vuotta – mihin on menty?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *